Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomi isännöi ydinterrorismin vastaista kokousta Helsingissä

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2018 11.00
Tiedote

Ulkoministeriö isännöi kansainvälisen ydinterrorismin vastaisen verkoston (Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism – GICNT) toimeenpanevan kokouksen Helsingissä 11.–12. kesäkuuta 2018.

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien vuonna 2006 tekemän aloitteen pohjalta perustettu verkosto kokoaa valtioita ja kansainvälisiä järjestöjä käytännönläheiseen yhteistyöhön ydinuhkia vastaan.

Kokouksen avaavat maanantaina 11.6. ulkoministeri Timo Soini sekä GICNT:n puheenjohtajamaiden Venäjän ja Yhdysvaltojen edustajat.

“Ydinuhkien torjunnassa tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä, ja on erittäin myönteistä, että Yhdysvallat ja Venäjä johtavat yhdessä tämän verkoston toimintaa”, ministeri Soini toteaa.

GICNT:n toimintaan on liittynyt kumppaniksi 88 valtiota, mukaan lukien kaikki Euroopan unionin jäsenmaat. Yhteistyössä on mukana tarkkailijajäseninä myös kansainvälisiä järjestöjä kuten Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA, Kansainvälinen rikospoliisijärjestö INTERPOL, Euroopan unioni sekä YK:n erityisjärjestöjä. Verkoston yhteispuheenjohtajavaltioina toimivat Yhdysvallat ja Venäjä.

Suomella on vastuu GICNT:n kansainvälisestä koordinaatiosta vuosina 2017–2019. Kokoukseen osallistuu noin 130 asiantuntijaa kumppanivaltioista ja kansainvälisistä järjestöistä.

Lisätietoja: Jari Luoto, suurlähettiläs, GICNT:n kansainvälinen koordinaattori, puh. +358 295 350 349.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun