Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Soini osallistuu EU:n ulkoministereiden epäviralliseen kokoukseen Luxemburgissa

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 3.9.2015 14.15
Tiedote 203/2015

Ulkoministeri Timo Soini osallistuu EU-maiden epäviralliseen Gymnich-ulkoministerikokoukseen Luxemburgissa 4.–5. syyskuuta. Kaksipäiväisen kokouksen aiheita ovat Lähi-idän rauhanprosessi, EU:n itäiset naapurit ja Venäjä, Iran sekä maahanmuutto.

Perjantaina Gymnich-kokouksessa on tarkoitus keskustella Lähi-idän rauhanprosessin näkymistä. Lisäksi ulkoministerit keskustelevat EU:n itäisiin naapureihin ja Venäjään liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Pohdintaa itäisen kumppanuuden tulevaisuudesta jatketaan syksyllä Euroopan naapuruuspolitiikan tarkastelun yhteydessä.

Lauantaina Gymnich-kokouksessa keskustellaan Iranin ydinohjelmaneuvotteluissa saavutetun sopimuksen toimeenpanosta sekä sen vaikutuksista EU:n ja Iranin kahdenvälisiin suhteisiin ja laajemmin Lähi-idän ja Persianlahden alueella. Lauantaina kokouksessa on esillä myös ajankohtainen maahanmuuttotilanne ulkopoliittisesta näkökulmasta. EU-ehdokasmaat on kutsuttu tähän osuuteen.

Gymnich-kokous järjestetään puolivuosittain neuvoston puheenjohtajamaassa. Nimensä kokous on saanut saksalaisesta Gymnichin linnasta, jossa ensimmäinen vastaava tapahtuma järjestettiin vuonna 1974.

Lisätietoja: eurooppakirjeenvaihtaja Sari Rautio, puh. 040 590 9855 ja ulkoministerin diplomaattiavustaja Jussi Tanner, puh. 0295 350 663.

 
Sivun alkuun