Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Uusi suurlähettiläs Dubliniin

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 12.4.2019 15.16
Uutinen

Tasavallan presidentti on esittelyssään 12. huhtikuuta määrännyt suurlähettilään Dubliniin.

Ulkoasiainneuvos Raili Lahnalampi on määrätty Dublinissa olevan suurlähetystön päällikön tehtävään 10.6.2019 lukien. Lahnalampi on toiminut useissa kansainvälisen tason tehtävissä ja hänellä on laaja ulko- ja turvallisuuspoliittinen osaaminen.

Lahnalampi tuli ulkoministeriöön vuonna 1986 KAVAKU-kurssin kautta ja on toiminut ministeriön tehtävissä yli 15 vuotta mm. YK:ssa, OECD:ssä ja Tansaniassa. Hän on ollut OECD:n pääsihteeri Angel Gurrian ja YK:n yleiskokouksen puheenjohtajana toimineen Harri Holkerin neuvonantaja. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan valiokuntaneuvoksena hän toimi yli 10 vuotta. Ulkoministeri Soinin kabinettipäällikön tehtävässä hän on ollut kesäkuusta 2015 lähtien.

Raili Lahnalampi on oikeustietieteiden kandidaatti Turun yliopistosta. Lisäksi hän on suorittanut diplomin Euroopan integraatiosta ja Eurooppa-oikeudesta Saarlandin yliopistossa ja jatko-opintoja kansainvälissä suhteissa ja oikeudessa Notre Damen yliopistossa Yhdysvalloissa. Hän on suorittanut myös turvallisuuspolitiikan opintoja Geneven Centre for Security Policyssä.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Pekka Puustinen, puh. 0295 350 228.

 
Sivun alkuun