Hyppää sisältöön

Ahvenanmaan itsehallintolain uudistaminen esillä iltakoulussa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 25.2.2015 18.40
Tiedote 97/2015

Hallitus käsitteli iltakoulussaan keskiviikkona 25. helmikuuta valmistelutyötä Ahvenanmaan itsehallinnon kehittämiseksi. Hallitus on tyytyväinen valmisteluun ja kannustaa parlamentaarista Ahvenanmaa-komiteaa jatkamaan työtään niin, että hallituksen esitys uudeksi laiksi Ahvenanmaan itsehallinnosta on annettavissa hyvissä ajoin ennen seuraavan vaalikauden päättymistä.

”Keskustelu käytiin myönteisessä ilmapiirissä Ahvenanmaan edustajien kanssa. Keskustelussa tuli hyvin ilmi, että kaikki ovat sitoutuneita uudistamaan Ahvenanmaan itsehallintoa, jotta uusi itsehallintolaki on voimassa, kun Ahvenanmaan itsehallintoa juhlitaan vuonna 2022”, sanoi Ahvenanmaan asioista hallituksessa vastaava, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Parlamentaarisen Ahvenanmaa-komitean tehtävänä on laatia ehdotus Ahvenanmaan itsehallintojärjestelmän uudistamiseksi. Komitea luovutti oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille tammikuussa välimietintönsä, joka sisältää jatkovalmistelun linjauksia. Loppumietinnön on oltava valmis 30.4.2017 mennessä.

Ahvenanmaa-komitean toimeksiantoon kuuluu muun muassa ehdottaa yhteiskuntakehityksen edellyttämiä itsehallintojärjestelmän uudistuksia ja toimenpiteitä taloudellisen itsehallinnon kehittämiseksi sekä tarkistuksia maakunnan ja valtakunnan väliseen toimivallanjakoon.

Lisätietoja: komitean pääsihteeri, lainsäädäntöneuvos Janina Groop-Bondestam, oikeusministeriö, p. 0295 150 334

Komitealta linjauksia Ahvenanmaan itsehallintolain uudistamisesta (OM tiedote 28.1.2015)

Anna-Maja Henriksson hallitus
Sivun alkuun