Skip to content

112 kuntaa pilotoi harrastamisen Suomen mallia – toiminnassa mukana yli 200 000 oppilasta

Ministry of Education and Culture
Julkaisuajankohta 13.1.2021 15.25
Uutinen

Mieluisia harrastuksia koulupäivän yhteyteen tuovan Suomen mallin pilotointi käynnistyy keväällä eri puolilla Suomea. Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 6,4 miljoonaa euroa avustuksia 112 kunnalle pilottien toteuttamiseen. Avustusta saanut toiminta kattaa yli 1 000 koulua ja yli 200 000 oppilasta.

– Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa aivan jokaisella lapsella ja nuorella perhetaustaan ja asuinpaikkaan katsomatta on mahdollisuus mieleiseen harrastukseen. Nyt tästä tulee totta kymmenien tuhansien suomalaisten lasten ja nuorten elämässä. Kuntien hakemuksissa näkyi hienosti koko harrastamisen kirjo. Muun muassa liikuntakerhot, käden taidot sekä taide ja kulttuuri olivat oppilaiden suosikkeja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoo.

Pilotoinnin tavoitteena on kerätä kokemuksia ja käytäntöjä, jotka helpottavat Suomen mallin vakiinnuttamista kuntien pysyväksi toiminnaksi. Myös piloteissa toteutetaan Suomen mallin lähtökohtaa lasten ja nuorten kuulemisesta ja heidän osallistamisestaan harrastussisältöjen suunnitteluun.

Seuraava haku kunnille aukeaa viimeistään maaliskuun alussa ja koskee syksyllä alkavia harrastuksia.

Muualla verkossa

Aluehallintoviraston tiedote
Myönnetyt avustukset kunnittain

Lisätietoja

Johtaja Henni Axelin, p. 0295 330 205

Annika Saarikko Culture Sports Youth