Skip to content

Paloturvallisuuslaitteita koskevat asetukset lausunnoille

Ministry of the Interior
Julkaisuajankohta 30.8.2024 9.38
Tiedote
Punaisia käsisammuttimia rivissä.

Sisäministeriö on lähettänyt neljä paloturvallisuuslaitteita koskevaa asetusluonnosta lausunnoille. Asetuspäivitykset liittyvät pelastustoimen laitteista annetun lain sekä pelastuslain uudistamiseen. Lausuntoaika päättyy 14.10.2024. 

Sisäministeriön asetukset on tarpeen uusia vastaamaan uutta paloturvallisuuslaitelakia ja pelastuslakiin tehtyjä muutoksia. 

Lausunnolla olevat asetukset ovat:

  1. asetus paloilmoittimista ja automaattisista sammutuslaitteistoista
  2. asetus käsisammuttimista
  3. asetus rakennusten poistumisreittien merkitsemisestä ja valaisemisesta sekä
  4. asetus palovaroittimista.

Lausunnoille lähetetyissä asetuksissa säädetään mm. paloilmoittimien ja automaattisen sammutuslaitteistojen vaatimuksista, käsisammuttimien tuotevaatimuksista, poistumisreittien merkitsemisestä sekä palovaroittimien riittävää määrää ja asentamista koskevista vaatimuksista.

Lausuntoaika päättyy maanantaina 14.10.2024. Paloilmoittimista ja automaattisista sammutuslaitteistoista, käsisammuttimista sekä rakennusten poistumisreittien merkitsemisestä ja valaisemisesta annettavien asetusten on tarkoitus tulla voimaan samaan aikaan paloturvallisuuslaitelain kanssa eli 1.1.2025. Palovaroittimia koskevan asetuksen on tarkoitus tulla voimaan pelastuslain palovaroittimia koskevien muutosten siirtymäajan päättyessä eli 1.1.2026.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Kirsi Rajaniemi, p. 0295 488 432
yli-insinööri Jaana Rajakko, p. 0295 488 435