Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Ministeri Tuppurainen ja Unkarin aluekehityksestä ja EU-rahastoista vastaava ministeri Tibor Navracsics tapaavat Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 25.8.2022 16.48
Tiedote 498/2022
Ministerit Tytti Tuppurainen ja Tibor Navracsics

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja Unkarin aluekehityksestä ja EU-rahastoista vastaavan ministeri Tibor Navracsics tapaavat Helsingissä perjantaina 26. elokuuta. Ministerit keskustelevat EU-rahastoista ja oikeusvaltioperiaatteeseen liittyvistä kysymyksistä, Euroopan turvallisuustilanteesta, energiasta ja maiden kahdenvälisistä suhteista.

Ministerit keskustelevat muun muassa EU:n monivuotisen rahoituskehyksen (2021-2027) toimeenpanon ajankohtaisesta tilanteesta. Ilmastotoimet, Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa sekä koronapandemia asettavat jäsenmaille taloudellisia haasteita, joihin EU:n on osaltaan pystyttävä vastaamaan. Esillä keskusteluissa on myös oikeusvaltioperiaate ja EU-rahoituksen ehdollisuus. 

Ministerit keskustelevat myös Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttamista seurauksista sekä Suomen ja Unkarin kahdenvälisistä suhteista. Suomen suhteet Unkariin ovat perinteisesti olleet hyvät ja kiinteät. Unkari tukee Suomen NATO-jäsenyyttä, ratifiointiprosessi maan parlamentissa on vielä kesken.

Lisätietoja: erityisavustaja Emilia Tervonen p. 050 552 0676 ja EU-asioiden alivaltiosihteeri Satu Keskinen p. 0295 160 302, valtioneuvoston kanslia 

 
Back to top