Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Pääministeri Marin tapasi Kroatiassa presidentti Milanovićin ja pääministeri Plenkovićin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 21.6.2022 22.37
Tiedote 410/2022
Kuvassa pääministeri Sanna Marin ja Kroatian pääministeri Andrej Plenkovićin kättelevät, Marin katsoo kameraan.

Pääministeri Sanna Marin vieraili tiistaina Zagrebissa, jossa hänellä oli tapaamiset Kroatian presidentin Zoran Milanovićin ja pääministeri Andrej Plenkovićin kanssa.

Aiemmin maanantaina Marin tapasi Tiranassa Albanian pääministeri Edi Raman ja eilen Montenegron ja Pohjois-Makedonian valtiojohtoa.

Kroatiassa tapaamisissa keskusteltiin Suomen hakemuksesta liittyä Naton jäseneksi sekä kahdenvälisistä suhteista, jotka tulevat tiivistymään merkittävästi Suomen Nato-jäsenyyden myötä. 

Kroatian pääministeri Plenković toisti hallituksensa vahvan tuen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle. Pääministeri Marin korosti puolestaan, että Suomi ja Ruotsi tulevat vahvistamaan koko liittokunnan turvallisuutta. Hän muistutti, ettei voida kuvitella läheisempää suhdetta kahden maan välillä kuin velvollisuus puolustaa toinen toistaan osana puolustusliittoa. 

Kroatia ja Suomi ovat jo nyt hyvin läheisiä EU:n jäsenvaltioina, ja keskusteluissa tulivatkin esille myös EU:n asialistalla olevat kysymykset. Marin toi esille tapaamisissa myös Suomen johdonmukaisen tuen EU:n laajentumiselle Länsi-Balkanin maihin.

Brysselissä järjestetään torstaina ennen Eurooppa-neuvoston kokousta EU:n ja Länsi-Balkanin johtajien kokous. 

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa, p. 050 421 0422 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Paasikoski, p. 040 547 6279, valtioneuvoston kanslia

Back to top