Skip to content

Statsminister Orpo och Sydkoreas premiärminister Duck-soo Han träffas i Helsingfors

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 30.10.2023 17.13
Pressmeddelande

Statsminister Petteri Orpo och Sydkoreas premiärminister Duck-soo Han träffas i Helsingfors torsdagen den 2 november. De kommer att diskutera Finlands och Sydkoreas bilaterala relationer, möjligheter till fördjupat samarbete och viktiga internationella och regionala frågor.

Sydkorea är en viktig likasinnad partner för Finland, och Finland vill fördjupa sina relationer med landet. Sydkorea är Finlands tredje största handelspartner i Asien. Det finns en betydande potential att öka handelsförbindelserna mellan länderna. Det finns också stora möjligheter att utveckla förbindelserna inom investeringar, forskning och teknik.

”Jag är glad över att få ta emot min koreanska kollega i Helsingfors. Våra länder har goda relationer inom handel, kultur och politik, och vi vill fördjupa dem ytterligare. Det är viktigare än någonsin att demokratier som stöder det internationella regelbaserade systemet samarbetar intensivt och visar ledarskap”, konstaterar statsminister Orpo.

I år har det gått 50 år sedan Finland och Sydkorea upprättade diplomatiska förbindelser. Besöket är ett led i den tätare kontakten under jubileumsåret. Sydkoreas premiärminister besökte Finland senast för tio år sedan, i samband med de diplomatiska förbindelsernas 40-årsjubileum.

Ytterligare information: Marja Koskela, statsministerns diplomatiska rådgivare, tfn 0295 160 978, statsrådets kansli, och Jari Sinkari, avdelningschef, tfn 0295 350 083, utrikesministeriet