Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

The Government’s website is currently being upgraded. There may be temporary disruptions, including broken links and missing content.

Satu Koskela blir avdelningschef för avdelningen för klienter och tjänster inom social- och hälsovården vid social- och hälsovårdsministeriet

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 2.7.2020 13.30 | Publicerad på svenska 2.7.2020 kl. 13.36
Pressmeddelande 172/2020
Satu Koskela

Torsdagen den 2 juli utnämnde statsrådet Satu Koskela till avdelningschef för avdelningen för klienter och tjänster inom social- och hälsovården vid social- och hälsovårdsministeriet (SHM). Koskela tillträder befattningen den 1 september 2020. Utnämningen är för viss tid och gäller till och med den 31 augusti 2025.

Koskela har sedan sommaren 2019 varit förvaltningsdirektör vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland. Hon leder regionförvaltningsverkens gemensamma ansvarsområde för förvaltnings- och utvecklingstjänster. Åren 2018–2019 arbetade Koskela vid finansministeriet som projektledare för projektet för att inrätta Statens tillstånds- och tillsynsverk. Dessförinnan var hon chef för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland 2013–2017. Åren 2004–2013 var Koskela anställd vid Hyvinge stad där hon arbetade med ledningsuppgifter inom social- och hälsovården. Koskela är politices magister.

SHM:s avdelning för klienter och tjänster inom social- och hälsovården bereder och utvecklar ärenden som gäller klientens och patientens ställning och rättigheter, personalen inom social- och hälsovården samt social- och hälsovårdstjänster.

Den riksomfattande etiska delegationen inom social- och hälsovården (Etene), den riksomfattande delegationen för romska ärenden (Ronk) samt delegationen för rättigheter för personer med funktionsnedsättning (Vane) verkar i anslutning till avdelningen.

Avdelningen inrättades den 1 juni 2020 när ministeriets tidigare avdelning för välfärd och tjänster delades upp i tre avdelningar.

Tjänsten söktes av 14 personer.

Ytterligare information

Liisa Perttula, regeringsråd, tfn 0295 163 521
 

 
Back to top