Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

The Government’s website is currently being upgraded. There may be temporary disruptions, including broken links and missing content.

Antti Riivari utnämnd till generaldirektör för Patent- och registerstyrelsen

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 25.8.2016 13.04
Pressmeddelande

Statsrådet har den 25 augusti 2016 utnämnt juris kandidat Antti Riivari till generaldirektör för Patent- och registerstyrelsen (PRS). Riivaris mandatperiod är femårig, 1.3.2017 – 28.2.2022. Tjänsten söktes av 14 personer.

Antti Riivaris meriter ansågs vara mycket god förtrogenhet med Patent- och registerstyrelsens verksamhetsområde, vision om verkets roll i förhållande till verksamhetsmiljön och intressentgrupperna och dessutom god kännedom om EU-frågor och internationella frågor som berör verksamhetsområdet. Han har även en gedigen erfarenhet av statsförvaltningens utvecklings- och digitaliseringsprocesser.

Riivari är för närvarande verksam som chef för gruppen för inremarknadspolitik och företagslagstiftning vid arbets- och näringsministeriet. Han har varit verksam inom statsförvaltningen i 25 års tid, först vid handels- och industriministeriet och sedermera vid arbets- och näringsministeriet. Under sin karriär har Riivari även verkat som specialsakkunnig vid Finlands EU-representation i Bryssel.

Ämbetsverkets nuvarande generaldirektör Rauni Hagman går i pension. PRS hör till arbets- och näringsministeriets förvaltningsområde.

Ytterligare upplysningar:
överdirektör Pekka Timonen, ANM, tfn 029 506 0060

 
Back to top