Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Työministeri Haatainen pääpuhujana Global Leadership Day -tapahtumassa – teemana tulevaisuuden työelämä ja työelämätaidot

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 21.5.2021 14.55
Uutinen
Työministeri Tuula Haatainen
Työministeri Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haatainen on yksi pääpuhujista AIESEC-järjestön 21.5.2021 järjestämässä Global Leadership Day -verkkotapahtumassa. Työministeri kannustaa puheenvuorossaan nuoria kerryttämään osaamistaan ja tarttumaan työn murroksen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Lisäksi ministeri korostaa kansainvälisten opiskelijoiden ja työntekijöiden liikkuvuuden tärkeyttä.

Ministeri nostaa puheessaan esiin muun muassa jatkuvan oppimisen merkityksen.

– Kaikilla tulee olla tarvittavat taidot ja kyvyt nopeasti muuttuvassa maailmassa. Jatkuva oppiminen on paitsi jokaisen oikeus, myös välttämättömyys, työministeri Haatainen painottaa.

Global Leaderhip Day -tapahtuman tarkoituksena on yhdistää organisaatioita ja nuoria puhumalla työn tulevaisuudesta. Tapahtuman järjestää kansainvälinen AIESEC-järjestö.

Kansainvälistyminen tärkeä teema myös Suomelle

Tapahtuma tarjoaa nuorille mahdollisuuden kansainväliseen verkostoitumiseen. Ministeri Haatainen korostaa puheessaan kansainvälisyyden ja liikkuvuuden tärkeyttä.

– Pandemian jälkeen olemme yhä tietoisempia kansainvälisten opiskelijoiden ja työntekijöiden liikkuvuuden tärkeydestä. Tämä koskee myös Suomea. Tulevaisuuden menestyksemme riippuu vahvasti kyvystämme edistää kansainvälisten osaajien työ- ja opiskelumahdollisuuksia maassamme, ministeri Haatainen toteaa.

Ministeri Haataisen puhe kuullaan Suomen aikaan kello 17.30. 

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Jenni Karjalainen, p. 040 751 5496

 
Back to top