Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

The Government’s website is currently being upgraded. There may be temporary disruptions, including broken links and missing content.

Ministeri Tuppurainen ja Espanjan valtiosihteeri Juan González-Barba Pera tapaavat Oulussa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 11.6.2021 12.08
Tiedote 376/2021

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja Espanjan EU-asioiden valtiosihteeri Juan González-Barba Pera tapaavat Oulussa maanantaina 14. kesäkuuta. Tapaamisen aiheena ovat ajankohtaiset EU-asiat kuten taloudellinen elpyminen, oikeusvaltiokysymykset sekä EU:n ja Venäjän suhteet.

Tapaamisessa esiin nousevat myös harvaan asuttujen alueiden aluekehittäminen, langattomien verkkoteknologioiden kehittämiseen keskittyvä 6G-lippulaiva ja innovaatioiden merkitys sekä Oulun valinta vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Keskustelujen lisäksi ohjelmassa on muun muassa vierailu Oulun taidemuseossa, yliopistossa sekä Nokian 5G-testilaboratoriossa. 
 
”On ilo päästä esittelemään kotikaupunkini Oulun monipuolista osaamista, samalla tämä on arvokas mahdollisuus esitellä millaisia haasteita harvaanasutuilla alueilla Itä- ja Pohjois-Suomessa kohdataan ja miten tärkeää on, että Pohjoisen harvaanasuttujen alueiden erityistuen perusteet on tunnustettu myös Suomen EU-liittymissopimuksessa”, sanoo ministeri Tuppurainen. 

Ministeri Tuppurainen ja valtiosihteeri González-Barba Pera ovat kollegoja EU:n yleisten asioiden neuvostossa, joka vastaa useista EU:n monialaisista politiikoista kuten EU:n laajentumisesta, koheesiopolitiikasta sekä oikeusvaltiokysymyksistä.
 
Lisätietoja: Neuvotteleva virkamies Satu Keskinen, p. 0295 160 302 ja erityisavustaja Emilia Tervonen, p. 0295 161 035, valtioneuvoston kanslia
 

 
Back to top