Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Ministeri Tuppurainen ja Espanjan valtiosihteeri Juan González-Barba Pera tapaavat Oulussa

Valtioneuvoston viestintäosasto
11.6.2021 12.08
Tiedote 376/2021

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja Espanjan EU-asioiden valtiosihteeri Juan González-Barba Pera tapaavat Oulussa maanantaina 14. kesäkuuta. Tapaamisen aiheena ovat ajankohtaiset EU-asiat kuten taloudellinen elpyminen, oikeusvaltiokysymykset sekä EU:n ja Venäjän suhteet.

Tapaamisessa esiin nousevat myös harvaan asuttujen alueiden aluekehittäminen, langattomien verkkoteknologioiden kehittämiseen keskittyvä 6G-lippulaiva ja innovaatioiden merkitys sekä Oulun valinta vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Keskustelujen lisäksi ohjelmassa on muun muassa vierailu Oulun taidemuseossa, yliopistossa sekä Nokian 5G-testilaboratoriossa. 
 
”On ilo päästä esittelemään kotikaupunkini Oulun monipuolista osaamista, samalla tämä on arvokas mahdollisuus esitellä millaisia haasteita harvaanasutuilla alueilla Itä- ja Pohjois-Suomessa kohdataan ja miten tärkeää on, että Pohjoisen harvaanasuttujen alueiden erityistuen perusteet on tunnustettu myös Suomen EU-liittymissopimuksessa”, sanoo ministeri Tuppurainen. 

Ministeri Tuppurainen ja valtiosihteeri González-Barba Pera ovat kollegoja EU:n yleisten asioiden neuvostossa, joka vastaa useista EU:n monialaisista politiikoista kuten EU:n laajentumisesta, koheesiopolitiikasta sekä oikeusvaltiokysymyksistä.
 
Lisätietoja: Neuvotteleva virkamies Satu Keskinen, p. 0295 160 302 ja erityisavustaja Emilia Tervonen, p. 0295 161 035, valtioneuvoston kanslia
 

Sivun alkuun