Käyttäjän oikeudet ja henkilötietojen tarkistaminen

Kun haluat tietää, mitä tietoja sinusta tallennamme ja kuka käsittelee tietojasi, voit tarkistaa sinusta keräämämme tiedot ja tarvittaessa päivittää ne ajan tasalle. 

Voit lähettää tietopyynnön henkilötietojesi tarkistamiseksi ja saada nähtäväksesi ministeriön palveluihin tallennetut henkilötietosi. Tietopyyntölomakkeessa kysytään henkilö- ja muita tietoja, jotta voimme toimittaa tallennetut henkilötiedot tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Tietopyyntölomake

Voit lähettää tietopyynnön sähköisesti turvapostina, jolloin viestisi salataan. Turvapostia käytettäessä viestin lähettäjä rekisteröi sähköpostinsa turvapostipalveluun. Rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen toimitetaan linkki, jonka kautta lähettäjä pääsee palveluun. Palvelussa lähettäjä voi lisätä lähetettävään viestiin sisällön ja liitteet niin, että sähköpostiviesti salataan asianmukaisesti.

Voit ottaa turvasähköpostin käyttöön seuraavasti:

 1. Mene selaimella turvasähköpostipalvelun rekisteröitymisosoitteeseen. Voit valita käyttöliittymän kielen oikeassa yläreunassa olevasta valikosta.
 2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi Lähettäjä-kenttään ja paina Jatka-painiketta.
 3. Paina Rekisteröidy-painiketta. Palvelu ilmoittaa että osoitteesi on rekisteröity. Voit sulkea selaimen.
 4. Antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään viesti, jossa olevalla linkillä tunnistaudut ja pääset lähettämään turvasähköpostia.

Voit myös tulostaa täytetyn lomakkeen ja lähettää sen kirjeitse ministeriön kirjaamoon tai tuoda täytetyn lomakkeen Ritarikadun palvelupisteeseen.

Kirjaamo
Valtioneuvoston kanslia
PL 23, 00023 Valtioneuvosto
Käyntiosoite Ritarikatu 2 B, Helsinki 
Aukioloajat ma-pe klo 7.30–16.15

Palveluiden käyttäjän oikeudet

 1. Oikeus tarkistaa omat tiedot
  Voit pyytää ja saada nähtäväksesi palveluihin tallennetut henkilötietosi täyttämällä tulostettavan lomakkeen ja lähettämällä sen ministeriön kirjaamoon. Voit pyytää tietoja myös sähköpostitse ministeriön kirjaamosta.
   
 2. Tietojen oikaiseminen tai täydennys
  Jos havaitset, että tietosi ovat puutteellisia tai virheellisiä, voit pyytää niiden korjaamista. Tällaisessa tapauksessa pyydämme sinua kertomaan, mikä tieto on virheellinen ja perustelemaan virheellisyyden sekä miten tietoja tulisi muuttaa, tai kertomaan, mikä tieto pitäisi täydentää ja miten.
   
 3. Käsittelyn rajoittaminen
  Jos olet ilmoittanut, että tietosi ovat virheellisiä, sinulla on oikeus pyytää niiden käsittelyn rajoittamista, kunnes tietojen paikkansapitävyys on varmistettu.
   
 4. Suostumuksen peruutus tietojen käyttöön
  Voit kirjallisesti pyytää ministeriötä poistamaan tietosi palvelusta. Tietosuoja-asetuksessa säädettyä oikeutta tietojen poistamiseen ei kuitenkaan sovelleta silloin, kun henkilötietojen käsittely on välttämätöntä ministeriön lakisääteisen tehtävän hoitamiseksi. Tilaustietosi voit itse poistaa milloin tahansa peruuttamalla tilauksen linkistä, joka löytyy jokaisesta lähetetystä sähköpostiviestistä.
   
 5. Henkilötietojen käsittelyä koskeva valitus tai kantelu
  Tarvittaessa voit valittaa tai tehdä kantelun tietojesi käsittelystä tietosuojavaltuutetulle.
  Tietosuoja.fi