Skip to content

ANM:s tjänstemannainlägg Tillväxt och arbete granskar den kommande regeringsperiodens utmaningar och lösningar

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 21.12.2022 16.07 | Publicerad på svenska 22.12.2022 kl. 14.10
Nyhet

Tjänstemännen vid arbets- och näringsministeriet har under hösten bedömt utgångspunkterna för den kommande regeringsperioden. Tjänstemannainlägget Tillväxt och arbete kompletterar och fördjupar de teman och synpunkter som ministeriet tidigare har lyft fram till exempel i statsrådets framtidsöversikt.

Verksamhetsmiljön för den kommande regeringsperioden är exceptionellt svår. Rysslands invasion av Ukraina och krigets konsekvenser för till exempel energiförsörjningen, de risker som är förknippade med Kinas politik, den ökande protektionismen och den kraftiga försämringen av de ekonomiska utsikterna utgör svåra utgångspunkter för Finlands och Europas utveckling under de närmaste åren. 

I tjänstemannainlägget Tillväxt och arbete behandlar ANM de utmaningar som hänför sig till de centrala ansvaren inom dess ansvarsområde och förslag till lösningar. Inlägget har godkänts vid tjänstemannaledningsgruppens möte måndagen den 12 december och det har förberetts i samarbete mellan ANM:s avdelningar och enheter.

Ytterligare information:
Matti Hirvola, kommunikationsdirektör, arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7052

Back to top