Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Työministeri Haatainen Saksaan työvoimapalveluihin liittyvälle vierailulle

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 31.5.2022 14.09
Uutinen
Työministeri Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haatainen vierailee Berliinissä 31.5.−2.6. Vierailun aiheena on työvoimapalvelut ja niiden siirto paikallistasolle sekä kansainvälisen työvoiman houkuttelu. Työministeri tapaa vierailullaan muun muassa Saksan työ- ja sosiaaliministerin ja liittopäivien työvaliokunnan edustajia.

Suomessa TE-palvelut on tarkoitus siirtää kuntien vastuulle vuoden 2024 aikana. Hallitusohjelman linjauksella työvoimapalveluiden siirrosta paikallistasolle edistetään hallituksen työllisyystavoitteita ja vahvistetaan kuntien roolia työllisyyspalveluissa.

Saksassa on tehty vastaava uudistus, jossa työvoimapalvelut siirrettiin paikallistasolle. Ministeri Haatainen keskustelee vierailullaan useiden eri organisaatioiden edustajien kanssa uudistuksen läpiviennistä ja opeista Saksassa. Ministeri keskustelee aiheesta muun muassa Saksan liittopäivien työvaliokunnan edustajien ja tutkijoiden kanssa.

Työministeri Haatainen tapaa Berliinissä myös Saksan työ- ja sosiaaliministeri Hubertus Heilin. Ministerin tapaamisen aiheena on muun muassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan, pakolaistilanne sekä Saksan työvoimapalveluiden uudistus. Teollisuus- ja kauppakamarien keskusliiton edustajien kanssa ministeri keskustelee kansainvälisten osaajien houkuttelusta.

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Piritta Jokelainen, p. 0295 047 353

 
Back to top