Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Työministeri Haatainen Ruotsiin huoltovarmuusteemaiselle vierailulle

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 25.4.2022 14.11
Tiedote
Työministeri Tuula Haatainen
Tuula Haatainen

Suomi ja Ruotsi tekevät tiivistä yhteistyötä ja muuttuneen turvallisuusympäristön vuoksi yhteistyötä on syvennetty viime kuukausina monilla sektoreilla. Työministeri Tuula Haatainen tapaa Ruotsin vierailullaan ministereitä ja paikallisen huoltovarmuuskeskuksen johtoa sekä ehdottaa kahdenvälisen yhteistyön tiivistämistä entisestään.

Työministeri Tuula Haatainen vierailee Ruotsissa 25.−26.4. Vierailun teemana on maiden välisen yhteistyö ja erityisesti huoltovarmuusyhteistyön tiivistäminen.

”Suomella on vahva ja toimiva huoltovarmuusjärjestelmä, ja olemme tukeneet aktiivista yhteistyötä eri kansainvälisillä tasoilla jo pitkään. Pohjoismainen yhteistyö on jo aiemmin ollut tiivistä, mutta kahdenvälistä yhteistyötä on tarpeen tiivistää Ruotsin kanssa myös huoltovarmuudessa muuttuneessa turvallisuusympäristössä”, ministeri Haatainen sanoo.

Ministeri Haatainen keskustelee oikeus- ja sisäministeri Morgan Johanssonin kanssa muuttuneesta turvallisuustilanteesta, kansainvälisen yhteistyön korostuneesta merkityksestä sekä yhteistyön tiivistämisestä olemassa olevan kahdenvälisen huoltovarmuussopimuksen pohjalta.

Integraatio- ja maahanmuuttoministeri Anders Ygemanin kanssa ministeri Haatainen keskustelee työperäisestä maahanmuutosta. Lisäksi tapaamisissa käydään läpi myös Suomen turvallisuusselonteon sisältöjä. 

Suomen ja Ruotsin huoltovarmuusyhteistyötä on tiivistetty viime vuosina 

Työministeri Haatainen tapaa Ruotsin huoltovarmuuskeskus Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) pääjohtaja Charlotte Petri Gornitzkan.

”Olen todella tyytyväinen, että huoltovarmuuskeskus ja MSB ovat tiivistäneet ja konkretisoineet yhteistyötään huoltovarmuudessa viime vuosina. Kannustan yhteistyön tiivistämiseen entisestään myös tulevaisuudessa”, ministeri Haatainen sanoo. 

Ministeri pitää myös puheenvuoron Hanaholmenin huoltovarmuusteemaisessa seminaarissa. Vuonna 2021 käynnistynyt Hanaholmen-ohjelma on siviilivalmiutta ja kriisinhallintaa koskeva yhteistyöohjelma Suomen ja Ruotsin välillä.

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Piritta Jokelainen, p. 0295 047 353

 
Back to top