Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Ministeri Kulmuni Euroopan parlamentin valiokuntiin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.7.2019 9.00
Tiedote

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni esittelee Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteitä kolmessa Euroopan parlamentin valiokunnassa Brysselissä 23.-24.7.2019.

Ministeri Kulmuni ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin esittelevät Suomen EU-puheenjohtajakauden teemoja Euroopan parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnalle (ITRE) tiistaina 23. heinäkuuta ja parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunnalle (TRAN) keskiviikkona 24. heinäkuuta. Lisäksi ministeri Kulmuni esittelee 23. heinäkuuta EU-puheenjohtajakauden painopisteitä aluekehitysvaliokunnassa (REGI).

Ministeri Kulmuni vierailee valiokunnissa kilpailukyky- ja energianeuvoston puheenjohtajan roolissa. EU:n neuvoston puheenjohtajamaan sektoriministerit esittelevät Euroopan parlamentin valiokunnille puheenjohtajakauden prioriteetit ja käyvät keskustelua europarlamentaarikkojen kanssa.

Matkan aikana ministeri Kulmuni tapaa myös suomalaisia europarlamentaarikkoja, komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen, sekä EU:n naapuruuspolitiikasta ja laajentumisneuvotteluista vastaavan komissaarin Johannes Hahnin aluekehityskysymyksiin liittyen.

Valiokuntien kokoukset lähetetään suorana verkossa.

Lisätietoja:
valtiosihteeri Jari Partanen, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 0295 161 054
elinkeinoministerin virkamiesavustaja Nina Alatalo, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 050 431 8015

Back to top