Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Minister Kulmuni besöker Europaparlamentets utskott

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 22.7.2019 9.00 | Publicerad på svenska 22.7.2019 kl. 9.46
Pressmeddelande

Näringsminister Katri Kulmuni kommer att för tre av Europaparlamentets utskott presentera prioriteringarna under Finlands EU-ordförandeskap den 23–24 juli 2019 i Bryssel.

Minister Kulmuni och kommunikationsminister Sanna Marin kommer att för parlamentsutskottet för industrifrågor, forskning och energi (ITRE) presentera temana under Finlands EU-ordförandeskap tisdagen den 23 juli och för parlamentsutskottet för transport och turism (TRAN) den 24 juli. Dessutom presenterar minister Kulmuni EU-ordförandeskapets prioriteringar för utskottet för regional utveckling (REGI).

Minister Kulmuni besöker utskotten i egenskap av ordförande i konkurrenskrafts- och energirådet. Ordförandelandets så kallade sektorministrar brukar presentera ordförandeskapets prioriteringar för parlamentsutskotten och samtala med parlamentsledamöterna.

Under resan träffar minister Kulmuni också finländska parlamentsledamöter, kommissionens vice ordförande Jyrki Katainen och EU-kommissionär Johannes Hahn med ansvar för europeiska grannskapspolitiken och utvidgningsförhandlingar när det gäller regional utveckling.

Diskussionerna i parlamentsutskotten direktsänds på webben.

Mer information:
Jari Partanen, statssekreterare, arbets- och näringsministeriet, tfn 0295 161 054
Nina Alatalo, näringsministerns tjänstemannamedarbetare, arbets- och näringsministeriet, tfn 050 431 8015

Back to top