Skip to content

Ministeri Rydman Team Finland -vierailulle Indonesiaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2024 10.15
Tiedote

Elinkeinoministeri Wille Rydman tekee Team Finland -vierailun Indonesiaan 29.1. - 1.2.2024. Vierailuun osallistuu 22 hengen yritysdelegaatio 15 eri yrityksestä ja yhteisöstä. Ministerin ohjelmassa on useita ministeritapaamisia. Vierailun aikana allekirjoitetaan aiesopimus TEM:n ja Indonesian pääkaupungin siirrosta vastaavan viranomaisen välillä.

Indonesiassa suomalaisille yrityksille avautuu uusia mahdollisuuksia erityisesti kestävän infrastruktuurin, energian ja digitalisaation aloilla. Etenkin Nusantara-pääkaupunkiprojekti, missä pääkaupunki (nyk. Jakarta) on tarkoitus siirtää Jaavan saarelta Borneon saarelle, luo merkittäviä mahdollisuuksia. 

Energia-alan kaupallista yhteistyötä vauhditetaan aiemmin solmitun aiesopimusyhteistyön puitteissa. Indonesian energiantuotanto pohjautuu edelleen vahvasti fossiilisiin polttoaineisiin. Maalla on määrätietoisia suunnitelmia ilmasto- ja energia-asioissa, sillä sen tavoitteena on päästä hiilineutraaliuuteen vuoteen 2060 mennessä.

Indonesia on Kaakkois-Aasian suurin maa taloutensa ja lähes 300 milj. väestönsä puolesta. Suomen tavaravienti Indonesiaan oli 282 milj. euroa vuonna 2022. Vientimme on ollut kasvussa; vuonna 2022 se oli 22 prosenttia. Indonesia ja EU neuvottelevat vapaakauppasopimuksesta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Indonesian ja Suomen välillä käynnistettiin diplomaattiset suhteet. 

Vierailun yritysvaltuuskunnan on koonnut Business Finland. Yritysdelegaatioon osallistuvat yritykset: Abloy Oy, Business Tampere, Ecosir Group Oy, HAUS, Helvar, Iceye Oy, Kempower Oy, Liikennevirta Oy, MariElectronics Oy / MariMatic International Oy, Molok Oy, Nokia Solutions and Networks Singapore, Peikko Group Corporation, Smart City Innovation Cluster, Vaisala ja Wärtsilä Corporation.

Lisätiedot: 
erityisasiantuntija Kati Shibutani, TEM, 029 504 9047
commercial counsellor, Nina Jacoby, Business Finland Jakarta, +62 8121 1813 4490