Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

EU hakee palvelukseensa kansainvälisen yhteistyön asiantuntijoita

Valtioneuvoston viestintäosasto 11.12.2019 14.17
Tiedote 664/2019

Onko sinulla kokemusta kehitysyhteistyöstä ja haluat työskennellä kansainvälisissä tehtävissä? Euroopan komissio hakee nyt palvelukseensa asiantuntijoita, joilla on laaja kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä ja EU:n ulkopuolisille maille annettavan avun hallinnoinnista.

Palvelukseen otettavat asiantuntijat (palkkaluokat AD 7 ja AD 9) työskentelevät pääasiassa EU:n kehitysyhteistyöpolitiikan muotoiluun osallistuvissa Euroopan komission yksiköissä. Asiantuntijoiden tärkeimpiä tehtäviä ovat kehityspolitiikan ja humanitaarisen avun politiikan analysointi ja kehittäminen, strategisten suuntaviivojen laatiminen EU:n kansainvälistä yhteistyötä ja humanitaarista apua varten sekä osallistuminen kriisinhallintaan. Lisäksi tehtäviin kuuluu rahoitusvälineiden hallinnointi ja suunnittelu sekä näiden välineiden käytön edistäminen yhteistyössä sisäisten ja ulkoisten keskustelukumppanien ja sidosryhmien kanssa. Ylemmän palkkaluokan (AD 9) asiantuntijat voivat myös toimia tiiminvetäjinä.

EU:n kehitysyhteistyön tavoitteena on vähentää köyhyyttä maailmassa, varmistaa taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävä kehitys sekä edistää demokratiaa, oikeusvaltioperiaatetta, hyvää hallintotapaa ja ihmisoikeuksien kunnioittamista.

EU-toimielimet rekrytoivat vakituista henkilökuntaa niin sanottujen avoimien kilpailujen kautta. Hakijan on oltava EU:n kansalainen, ja hänellä on oltava perusteellinen taito yhdessä EU:n 24 virallisesta kielestä sekä riittävä englannin tai ranskan kielen taito. Lisäksi hakijalla on oltava vähintään 3–4-vuotinen korkeakoulututkinto ja sen jälkeen hankittu 6–7 vuoden työkokemus kansainvälisen yhteistyön alalta. Ylempään palkkaluokkaan (AD 9) tarvitaan 10–11 vuoden työkokemus kansainvälisestä yhteistyöstä.

EU:n toimielimet ja virastot ovat asiantuntijayhteisöjä, jotka tarjoavat työntekijöille monenlaisia mahdollisuuksia kasvattaa osaamista, kehittää taitoja ja edetä uralla. Kulttuurinen monimuotoisuus ja yhtäläiset mahdollisuudet ovat EU:n perusarvoja, ja EU:n henkilöstövalintatoimisto EPSO varmistaa kaikkien hakijoiden tasa-arvoisen kohtelun ja yhtäläiset mahdollisuudet.

Hakuaika on käynnissä ja päättyy 14.1.2020.

Infotilaisuus kansainvälisen yhteistyön rekrytointikilpailusta järjestetään 19. joulukuuta klo 10-11 Euroopan komission Suomen edustustossa, Malminkatu 16, 00100 Helsinki. Tilaisuutta voi seurata suorana Facebookissa.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Jaana Jokelainen, p. 0295 160 329 tai [email protected], valtioneuvoston kanslia

Palaa sivun alkuun