Vierailijan ohjeet

Turvallisuus

Turvallisuus on meille tärkeää. Pyydämme, että noudatat näitä turvallisuusohjeita vieraillessasi valtioneuvoston ja ministeriöiden tiloissa. Valtioneuvoston tiloissa on tallentava kameravalvonta.

 1. Pidä vierailijakortti aina näkyvillä ja palauta se vierailun päätyttyä.
 2. Liikkuminen ilman isäntää on sallittu vain kokouskeskuksessa.
 3. Turvallisuusjärjestelmien kuvaaminen on kielletty.
 4. Huolehdi tietomateriaalin turvallisesta käsittelystä ja säilytyksestä vierailun aikana.
 5. Muista ja huomioi salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.
 6. Tupakointi ei ole sallittu valtioneuvoston tiloissa. 
 7. Älä jätä laukkuja valvomatta.

Kuvalliset tunnukset valtioneuvoston tiloissa

Hätäpoistumistien tunnus Hätäpoistumistie

Sammuttimen tunnusSammutin

Kokoontumispaikan symboliKokoontumispaikka

Defibrilaattorin tunnusDefibrilaattori (AED)

Palopostin tunnusPaloposti

Ensiapupisteen tunnusEnsiapu

Hätätilanteessa soita 112

Yleiseen hätänumeroon 112 tulee soittaa kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Kun soitat hätäpuhelun, kerro selvästi ja rauhallisesti

 1. kuka olet ja mistä soitat 
 2. mitä on tapahtunut
 3. missä on tapahtunut 
 4. onko ihmisiä vaarassa.

Älä katkaise puhelua ennen kuin saat luvan. Hätäpuhelun jälkeen tee ilmoitus valtioneuvoston turvallisuusvalvomoon, p. 09 160 24111.

Etäkokousesiintyjän muistilista

 1. Verkko: Varmista verkon toimivuus ennen esiintymistä. Voit käyttää myös puhelimen mobiilitukiasemaa. 
 2. Näytönjako: Tutustu videoneuvotteluohjelmaan etukäteen. Kokeile näytönjakoa ennen esiintymistä esimerkiksi testipuhelulla lähikollegalle. 
 3. Ääni: Käytä ensisijaisesti erillistä kuulokemikrofonia tai nappikuulokkeita, sillä niissä on paras äänenlaatu. Voit käyttää myös kaiutinta, jossa on sisäinen mikrofoni. Viimeinen vaihtoehto on kannettavan tietokoneen oma mikrofoni ja kaiuttimet. Äänenlaatua voi yleensä kokeilla etukäteen videoneuvotteluohjelmien ääniasetusten kautta.
 4. Kamera: Sijoita kamera silmien tasolle niin, että pään asento on neutraali ja katsot suoraan eteenpäin. Voit esimerkiksi laittaa kannettavan tietokoneen alle kirjoja. Jos sinulla on erillinen web-kamera, kokeile sitä ennen esiintymistä.
 5. Valaistus: Päävalo eli voimakkain valonlähde kannattaa sijoittaa niin, että valo kohdistuu kasvoihin joko näytön takaa tai hieman sivulta. Tärkeintä on, että valo tarpeeksi voimakas ja pehmeä, jotta saat valaistua kasvot tasaisesti. Älä kuvaa vastavaloon.
 6. Skype-kokoukset: Valtioneuvoston ulkopuolella työskentelevät voivat yleensä liittyä mukaan Skype-kokoukseen Chrome-selaimella. Joskus Skype-kokoukseen liittyminen voi kuitenkin estyä kokonaan tai se voi edellyttää VPN-yhteyden ottamista pois päältä.