Hyppää sisältöön

Vakuutetun oikeudet ja vakuutuslääkärin rooli puhuttivat kansalaisjärjestöjä

Julkaisuajankohta 22.5.2014 12.37
Uutinen N5-64609
STM ja SOSTE järjestivät keskiviikkona 21.5. seminaarin, jossa keskusteltiin vakuutuskorvauksista ja vakuutuslääkärijärjestelmästä. Seminaarilla haluttiin lisätä vuoropuhelua kansalaisjärjestöjen ja vakuutusalan välillä. Keskustelu antoi vakuutuslääkärijärjestelmän kehittäjille palautetta ja ajatuksia siitä, millaiseksi tilanne koetaan nyt ja mitä jatkossa tulisi tehdä.

Keskustelussa korostui läpinäkyvyyden vaatimus ja avoimen tiedonkulun tärkeys. Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän ehdotuksesta on jo luotu verkkosivusto ja potilasesite. Järjestöt pitivät selkeää viestintää tärkeänä, mutta muistuttivat, että viestinnällä ei yksin korjata järjestelmän on ongelmia. Esimerkiksi etuuspäätösten perusteluja ollaankin parantamassa.

Seminaarin lopuksi käydyssä paneelikeskustelussa oltiin yhtä mieltä siitä, että potilaalle tulee tarjota riittävästi neuvontaa ja tukea silloin, kun korvauspäätös on kielteinen. Kielteisen päätöksen jälkeen sekä muutoksenhakuprosessin aikana hakija tarvitsee tietoa toimeentulonsa turvaamisesta ja kuntoutusmahdollisuuksista.

Puheenvuorojen videotallenteet voi katsoa alla olevasta linkistä (pääset videoon klikkaamalla ohjelmasta haluamaasi kohtaa):

www.videonet.fi/stm/20140521/

Kaikki tilaisuuden materiaalit löytyvät myös STM:n verkkopalvelusta:

stm-dev.navigo.fi/seminaarit/vakuutuslaakarit