Hyppää sisältöön

Hannu Mars Etelä-Savon ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.8.2022 9.16
Uutinen
Hannu Mars
Hannu Mars

Työministeri Tuula Haatainen on nimittänyt kauppatieteiden maisteri ja metsätalousinsinööri Hannu Marsin Etelä-Savon ELY-keskuksen elinkeino, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajaksi ajalle 1.10.2022–30.9.2027.

Mars hoitaa parhaillaan Parkanon kaupunginjohtajan viransijaisuutta. Aikaisemmin Mars on toiminut Keuruun kaupunginjohtajana vuosina 2016–2021 ja Kauhavan kaupungin kehitysjohtajana vuosina 2011–2016. Sitä ennen hän on toiminut Thermopolis Oy:n toimitusjohtajana ja erilaisissa päällikkötehtävissä UPM-Kymmene Metsän palveluksessa. 

ELY-keskusten tehtävänä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Johtajan tehtävänä on johtaa vastuualuetta ja vastata erityisesti ohjaavien ministeriöiden ja keskushallinnon virastojen kanssa sovittujen toiminnallisten tulostavoitteiden saavuttamisesta. 

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa yhdessä maa- ja metsätalousministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ELY-keskusten elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen toimialaohjauksesta. E-vastuualueen tehtäväalaan kuuluu muun muassa yrittäjyyden ja elinkeinotoiminnan, innovaatioiden ja kansainvälisen liiketoiminnan, maahanmuuton ja kotoutumisen, työmarkkinoiden toimivuuden, osaavan työvoiman saatavuuden, osaamisen ja kulttuurin sekä maaseudun kehittämisen ja kalatalouden edistämisen tehtäviä.

Etelä-Savon ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 23 henkilöä.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Marko Laiho, TEM, p. 0295 064 215