Hyppää sisältöön

Tiedonhallintalautakunta on asetettu uudelle toimikaudelle

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 4.4.2024 13.28
Tiedote
Tiedonhallintalautakunnan logo

Julkisen hallinnon tiedonhallintalautakunta on monialaiseen asiantuntijayhteistyöhön perustuva viranomainen, joka toimii valtiovarainministeriön yhteydessä. Valtioneuvosto asetti 4.4.2024 tiedonhallintalautakunnan nelivuotistoimikaudelle 1.5.2024-30.4.2028.

Tiedonhallintalautakunta on itsenäinen viranomainen, joka keskittyy asiantuntijayhteistyönä edistämään ja valvomaan tiedonhallintalain vaatimusten ja menettelyjen toteuttamista. Tiedonhallintalain edistämistä tukevaa työtä tehdään lautakunnan asettamissa jaostoissa. 

Tiedonhallintalautakunnan kokoonpanoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi seisemän jäsentä. Lautakunnassa on tietoturvallisuuden, yhteentoimivuuden, tiedonhallinnan ja tilastoinnin asiantuntijoita. 

Toimikaudella lautakunnan puheenjohtajana toimii neuvotteleva virkamies, yksikön päällikkö Anne Niemi valtioneuvoston kansliasta ja varapuheenjohtajana erityisasiantuntija Teemupekka Virtanen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Lautakunnan jäsenet ovat (henkilökohtainen varajäsen suluissa): johtava asiantuntija Tomi Kelo, Liikenne- ja viestintävirasto (tietoturvapäällikkö Matti Parviainen, ulkoministeriö), tietoturvapäällikkö Mikael Inkinen, Helsingin kaupunki (tietohallintojohtaja Matti Ahola, Kymenlaakson hyvinvointialue), erityisasiantuntija Merja Tavajärvi-Mikkonen, Oikeusrekisterikeskus (johtava asiantuntija Minna Romppanen, Maanmittauslaitos), kehittämispäällikkö Jari Yli-Hietanen, Pirkanmaan hyvinvointialue (toiminnanohjausjohtaja Jaakko Ståhlberg, Turun kaupunki), ylitarkastaja Minna-Liisa Mäkiranta, Kansallisarkisto (tiedonhallintajohtaja Janne Mykrä, Pääesikunta), kehittämispäällikkö Katja Penttinen, Kuopion kaupunki (asianhallintapäällikkö Sanna-Leena Eskola, Oulun kaupunki), tiedonhallintapäällikkö Jukka Oikarinen, Tilastokeskus (erityisasiantuntija Anna Heino, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos).

Valtiovarainministeriö määrää virkamiehistään lautakunnalle sihteerit toimikaudeksi. Lisäksi Digi- ja väestötietovirasto tuottaa tiedonhallintalautakunnalle asiantuntijapalveluja tiedonhallinnan ja tietoturvallisuuden menettelyjen kehittämiseksi. 

Tiedonhallintalautakunnan tavoitat tiedonhallintalakiin liittyvissä kysymyksissä ja kannanottopyynnöissä sähköpostisoitteesta: tiedonhallintalautakunta(at)gov.fi

Lautakunta tiedottaa toiminnastaan osoitteessa omilla sivuillaan vm.fi:ssä. 

Lisätietoja:

Julkisen hallinnon tiedonhallintalautakunnan pääsihteeri Tommi Oikarinen, puh. 02955 30150, tommi.oikarinen(at)gov.fi