Hyppää sisältöön

Uusi Tesso: Jokaisen työkyvylle on käyttöä työelämässä

Julkaisuajankohta 5.12.2014 9.03
Uutinen N5-65452

Uudessa Tesso-lehdessä tarkastellaan työllisyyttä ja toimintakykyä. Työelämään osallistumisen pitää olla mahdollista myös silloin, kun ihmisen työkyky on rajallinen. Huomio tulee kiinnittää menetetyn työkyvyn sijasta jäljellä olevaan työkykyyn.


Leo Suomaa kirjoittaa pääkirjoituksessaan, että ihmisen tulee voida osallistua työelämään oman työkykynsä mukaisesti. Työuria voitaisiin pidentää, jos työnantajan tarve ja työntekijän työkyky sovitettaisiin toisiinsa aikaisempaa yksilöllisemmin.

Kaikille mahdollisuus kukoistaa töissä


Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee korostaa kolumnissaan ennakkovaikuttamisen tärkeyttä Euroopan unionissa. STM haluaa vaikuttaa sosiaali- ja terveyspoliittisiin asioihin jo valmistelun varhaisessa vaiheessa unionissa.

EU:ssa vaikutettava myös sosiaali- ja terveysasioissa


Työkykykoordinaattorit räätälöivät osatyökykyisille parhaiten sopivan palvelukokonaisuuden ja vahvistavat osatyökykyisten mahdollisuuksia osallistua työelämään. Koordinaattorit ovat osa STM:n Osatyökykyiset työssä -ohjelmaa. Linnanmäellä on työllistetty osatyökykyisiä ja vammaisia nuoria, ja kokemukset ovat olleet myönteisiä.

Osatyökykyinen tahtoo töihin


Forssa on edelläkävijä sosiaali- ja terveyspalvelujen integroinnissa. Yhdentymisen tavoitteena on paremmat palvelut ja pienemmät kustannukset. Toiminnan kehittäminen ja asiakkaan kokonaisvaltainen hoito ovat helpottuneet. Lue työntekijöiden kokemuksia integraatiosta.

Sote-integraatio virtaviivaisti palvelut Forssassa


Geeneihin varastoitu tieto halutaan saada terveydenhuollon jokapäiväiseen käyttöön. Miten ihmisen perimää koskevaa tietoa voitaisiin hyödyntää kansantautien torjunnassa?

Terveydenhuolto kurkottaa geeneihin


Tesso on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön julkaisema sosiaali- ja terveyspoliittinen aikakauslehti. Se ilmestyy seitsemän kertaa vuodessa.

verkkouutiset
Sivun alkuun