FI SV EN

Pääministerille avustajia

Valtioneuvoston viestintäosasto 10.6.2015 16.20
Tiedote 299/2015

Pääministeri Juha Sipilä on koonnut esikuntaansa. Pääministeri Sipilä on kutsunut poliittiseksi erityisavustajakseen valtiotieteiden maisteri Riina Nevamäen (39). Pääministerin talouspoliittiseksi erityisavustajaksi on kutsuttu kauppatieteiden tohtori Markus Lahtinen (46). Pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustajana toimii kesäkaudella virkamiesavustaja, yhteiskuntatieteiden maisteri ja lähetystöneuvos Anna-Kaisa Heikkinen (41).

Pääministerin eduskunta-asioista vastaavaksi erityisavustajaksi on kutsuttu filosofian maisteri Janika Tikkala (27). Tikkala hoitaa myös pääministerin lehdistöasioita. EU-asioista vastaavaksi erityisavustajaksi on kutsuttu humanististen tieteiden kandidaatti Jari Haapiainen (42). Haapiainen aloittaa tehtävässä 22. kesäkuuta.

Hallinnollisena avustajana toimii Ritva Larilahti. Hän toimii nyt viidennen keskustalaisen pääministerin hallinnollisena avustajana.

Valtiotieteiden maisteri Riina Nevamäki on toiminut Suomen Keskusta r.p:ssä puoluejohdon neuvonantajana vuodesta 2012. Nevamäki on toiminut myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen valtiosihteerinä sekä pääministerin, kauppa- ja teollisuusministerin ja puolustusministerin erityisavustajana.

Kauppatieteiden tohtori Markus Lahtinen siirtyi valtioneuvoston kansliaan Pellervon Taloustutkimuksen kansantalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtajan tehtävästä. Tätä ennen Lahtinen on hoitanut kansantalouden professuuria Tampereen yliopistossa.

Lähetystöneuvos Anna-Kaisa Heikkinen toimi pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustajana myös Alexander Stubbin pääministerikaudella. Ennen tätä Heikkinen on toiminut ulkoasiainministeriössä useissa eri tehtävissä, viimeisimpänä Venäjän yksikössä.

Filosofian maisteri Tikkala siirtyi tehtävään eduskunnasta, jossa hän työskenteli Juha Sipilän ja kansanedustaja Annika Saarikon eduskunta-avustajana. Tätä ennen hän on työskennellyt toimittajan tehtävissä STT:llä.

Haapiainen siirtyy tehtävään Keskustan eduskuntaryhmän kansainvälisten asiain sihteerin tehtävästä, jossa hän on vastannut eduskuntaryhmän EU- ja ulkopolitiikan kantojen valmistelusta. Hän on toiminut aiemmin muun muassa ulkomaankauppa- ja kehitysministerin lehdistöavustajana.

Pääministerin valtiosihteeri nimitetään myöhemmin.

Lisätietoja: pääministerin poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki, p. 040 705 2593, valtioneuvoston kanslia