Hyppää sisältöön

Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunta asetettu

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 10.5.2024 14.04
Tiedote

Valtioneuvosto on asettanut seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan toimikaudeksi 15.5.2024 – 14.5.2027. Neuvottelukunta seuraa ja arvioi seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin kehitystä. Se tulee myös tekemään suosituksia ja antamaan lausuntoja eläinten hyvinvointia koskevista hankkeista ja esityksistä.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana jatkaa nykyisen neuvottelukunnan puheenjohtaja dosentti Laura Hänninen. Varapuheenjohtajaksi on nimetty eläinsuojelutoimija Taru Säteri. Neuvottelukunnassa on heidän lisäkseen 12 muuta jäsentä ja varajäsentä. Lisäksi neuvottelukunnassa on pysyvä asiantuntija maa- ja metsätalousministeriöstä. Maa- ja metsätalousministeriö määrää neuvottelukunnalle sihteerin.

Neuvottelukunnan jäsenten tulee edustaa koiratoimintaa, kissatoimintaa, hevostoimintaa, eksoottisten eläinten harrastustoimintaa, seura- ja harrastuseläinten hyvinvointia koskevaa tutkimusta, seura- ja harrastuseläinten pitoon liittyvää etiikkaa, Ruokavirastoa, käytännön eläinsuojelutyötä tekevää viranomaista, vapaaehtoista eläinsuojelutyötä, käytännön eläinlääkintätyötä, seura- ja harrastuseläinkauppiaita ja kuluttajia.

Lisätietoa:

Lisätietoja asiasta antavat apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen, puh 0295 16 2439, [email protected] ja erityisasiantuntija Tiinan Pullola, puh. 0295 16 2108, [email protected]

Eläimet ja kasvit