Hyppää sisältöön

Uusi erityisavustus kestävää kasvupolitiikkaa ja yritysten kansainvälistymistä edistäville yhteisöille

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 4.4.2024 13.52
Tiedote

Hallitus antoi 4.4 2024 asetuksen erityisavustuksesta kestävää kasvupolitiikkaa ja yritysten kansainvälistymistä edistäville yhteisöille. Avustusta voidaan myöntää pienten ja keskisuurten yritysten vientiä, kansainvälistymisvalmiuksia sekä kansainvälistä kilpailukykyä ja kasvua tukeviin maksutta annettaviin asiantuntija-, tieto- ja neuvontapalveluihin. Avustushaut julkaistaan myöhemmin haeavustuksia.fi -sivustolla.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että toiminta tai hanke vahvistaa ja täydentää osaltaan julkisten kansainvälistymispalvelutarjoajien muodostaman Team Finland -verkoston palveluja. Avustusta ei myönnetä yksittäiselle yritykselle kohdistettaviin palveluihin.

Avustettavien hankkeiden koot olisivat n. 100 000 – 400 000 euroa. Avustettavien hankkeiden koon mukaan avustuksen määrä yksittäisten avustuspäätösten osalta olisi pääsääntöisesti yli 50 000 euroa ja enimmillään n. 200 000 euroa. Erityisavustuksena myönnettävien hankeavustusten hallinnointi on hallinnollisesti kevyempää kuin tavallisesti myönnettyjen yleisavustusten hallinnointi. Sen vaikuttavuus on myös parempi kuin yleisavustuksen. 

Avustusta voidaan myöntää työ- ja elinkeinoministeriön toimialan kehittymistä tukeville, Suomessa rekisteröidyille, kansallisella tasolla toimiville yhteisöille. Erityisestä syystä avustusta voidaan myöntää ulkomailla rekisteröidylle yhteisölle, jos hankkeen hyöty kohdistuu Suomeen.

Avustushaut julkaistaan myöhemmin haeavustuksia.fi -sivustolla, joka kokoaa kaikki valtionapuviranomaisten järjestämät valtionavustushaut yhteen paikkaan.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Riku Tsokkinen, TEM, p 029 504 7315
johtava asiantuntija Teo Kangaspunta TEM, p. 0295 047 325