Hyppää sisältöön

Pauli Harju maakuntauudistuksen muutosjohtajaksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 7.7.2016 13.36
Tiedote

Valtioneuvosto nimitti maakuntauudistuksen muutosjohtajaksi oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Pauli Harjun ajalle 15.8.2016–31.12.2019.

Pauli Harju on toiminut Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtajana vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen Harju toimi kaupunginjohtajana Pudasjärvellä ja kunnanjohtajana Taivalkoskella. Hänellä on kokemusta myös kunnan elinkeinojohtajan tehtävistä sekä pankinjohtajan ja pankkilakimiehen tehtävistä. Lisäksi hän on toiminut PARAS-hankkeen projektipäällikkönä Pohjois-Pohjanmaan liitossa. Harju on maakuntauudistuksen parlamentaarisen seurantaryhmän varajäsen.

Muutosjohtaja johtaa ja sovittaa yhteen maakuntauudistuksen projektinjohtajan ohjauksessa uudistuksen alueellista toimeenpanoa ja siihen liittyvää maakuntien käynnistämistä ja kehittämistä yhteistyössä maakuntien liittojen, kuntien, kuntayhtymien, valtion aluehallinnon ja perustettavien maakuntien kanssa. Muutosjohtaja ohjaa ja tukee maakuntauudistuksen toimijoita uudistuksen alueellisessa valmistelussa ja toimeenpanossa.

Muutosjohtaja työskentelee valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osastolla.

Pauli Harju on seurannut uudistuksen valmistelua ja odottaa innoissaan tulevia tehtäviään toimeenpanon tukijana.

– On kunniatehtävä olla mukana uudistamassa hallintoa maakuntapohjalle.  Aikataulu ja avoinna olevat yksityiskohdat tekevät työstä hektisen ja äärimmäisen mielenkiintoisen, Harju toteaa.

Muutosjohtajan virkaa haki yhteensä 30 henkilöä.

Lisätietoja:

Alivaltiosihteeri, projektinjohtaja Tuomas Pöysti, puh. 02951 63012

Maakuntajohtaja Pauli Harju, puh. 0400 389152, pauli.harju(at)pohjois-pohjanmaa.fi