Hyppää sisältöön

Valtioneuvosto nimitti kaksi uutta valtiosihteeriä

Ulkoasiainministeriöpuolustusministeriösisäministeriötyö- ja elinkeinoministeriövaltioneuvoston kanslia
Julkaisuajankohta 18.4.2024 15.44 | Julkaistu suomeksi 18.4.2024 klo 16.23
Tiedote
Pasi Rajala (vas.) ja Antti Salminen.

Valtioneuvosto on nimittänyt yleisistunnossaan torstaina 18.4. valtiotieteiden maisteri Pasi Rajalan ulkoministeri Elina Valtosen ja puolustusministeri Antti Häkkäsen valtiosihteeriksi ja tietojenkäsittelyn ammattitutkinnon suorittaneen Antti Salmisen sisäministeri Mari Rantasen ja elinkeinoministeri Wille Rydmanin valtiosihteeriksi.

Pasi Rajala nimitettiin virkaan 25.4. alkaen ja Antti Salminen 18.4. alkaen. Valtiosihteerit nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Pasi Rajala siirtyy valtiosihteeriksi Suomen Washingtonin suurlähetystön lehdistöneuvoksen tehtävästä. Rajala on aikaisemmin toiminut muun muassa rahoitusyhtiö Finnfundin viestintäjohtajana, YK:n kehitysohjelma UNDP:n viestintäpäällikkönä sekä pääministerin ja ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustajana. 

Antti Salminen on työskennellyt ennen nimitystään valtiosihteeriksi Perussuomalaiset rp:n projektityöntekijänä. Hänellä on pitkä kokemus tietoturva-alalta. Salminen on työskennellyt muun muassa KONE Oyj:ssä, Oy Samlink Ab:ssa ja Keskinäisessä eläkevakuutusyhtiö Eterassa.

Ministerin valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Ritva Järvinen, p. 0295 160 366, valtioneuvoston kanslia