Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Tervetuloa Afrikka-strategian sidosryhmäkuulemisten käynnistystilaisuuteen

Ulkoministeriö 23.9.2020 14.54
Uutinen

Suomen Afrikka-strategian sidosryhmäkuulemiset käynnistetään 30. syyskuuta kello 13-14.45 kaikille avoimessa verkkotilaisuudessa.

Ulkoministeriön johdolla laaditaan parhaillaan valtioneuvoston Afrikka-strategiaa, joka tähtää Suomen poliittisten ja taloudellisten suhteiden kehittämiseen Afrikan maiden, Afrikan unionin ja maanosan muiden alueellisten järjestöjen kanssa. Suomen suhteet Saharan etelänpuolisen Afrikan maihin pohjautuvat tulokselliseen kehitysyhteistyöhön, jonka varaan laajempaa yhteistyötä on hyvä rakentaa. Pohjois-Afrikan maihin Suomen diplomaattiset ja kaupalliset suhteet ovat jo entuudestaan vahvat, mutta potentiaalia olisi enempäänkin.

Strategian tavoitteena on lisätä Suomen Afrikka-politiikan tavoitteellisuutta ja johdonmukaisuutta, ja linjata rajallisesta määrästä yhteistyön painopisteitä. Painopistevalinnat tehdään Suomen ja Afrikan maiden yhteisten intressien pohjalta.  

Suomen ja Afrikan maiden välisten yhteyksien monipuolistaminen eri sektoreilla ei onnistu pelkästään valtionhallinnon toimin. Tästä syystä strategia laaditaan kansalaisyhteiskuntaa, elinkeinoelämää, koulutus- ja tutkimuslaitoksia ja afrikkalaisia tahoja laajasti kuullen. 

Käynnistystilaisuus alkaa ulkoministeri Pekka Haaviston ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin puheenvuoroilla. Tilaisuuden paneelikeskustelussa Afrikka-strategian ohjausryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja joukko Suomen ja Afrikan välisen yhteistyön asiantuntijoita keskustelevat Suomen Afrikka-strategian lähtökohdista ja mahdollisuuksista.

 

Ilmoittautuminen käynnistystilaisuuteen maanantaihin 28.9. klo 16 mennessä.

Tilaisuus järjestetään Zoom-verkkokokouksena ja kutsulinkki Zoomiin lähetetään ilmoittautuneille.

 

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

 

Sosiaalisessa mediassa keskustelua Afrikka-strategiasta käydään tunnisteella #afrikkastrategia.

 

Lämpimästi tervetuloa tekemään Suomen yhteistä Afrikka-strategiaa!

 

Palaa sivun alkuun