Hyppää sisältöön

Ville-Veikko Ahonen jatkaa hyvinvointialueiden ohjausosaston osastopäällikkönä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 22.8.2024 13.25
Tiedote
Ville-Veikko Ahonen.

Valtioneuvosto on nimittänyt filosofian maisteri Ville-Veikko Ahosen valtiovarainministeriön hyvinvointialueiden ohjausosaston osastopäälliköksi. Ahonen on toiminut osaston väliaikaisena osastopäällikkönä helmikuun alusta.

”Hyvinvointialueiden onnistuminen on tärkeää ihmisten peruspalveluiden turvaamisen ja julkisen talouden kestävyyden kannalta. Alueiden uudistuminen on lähtenyt mielestäni hyvin liikkeelle ensimmäisten toimintavuosien aikana. Myös valtiolla on merkittävä rooli alueiden tukemisessa ja sote-uudistuksella tavoiteltujen hyötyjen varmistamisessa. On iso asia itselleni, että saan jatkaa kipparina valtiovarainministeriön vastuulle kuuluvissa hyvinvointialueiden ohjaustehtävissä”, sanoo Ahonen.

Ahonen on toiminut helmikuun alussa perustetun hyvinvointialueiden ohjausosaston väliaikaisena osastopäällikkönä. Tätä ennen Ahonen on työskennellyt useissa eri tehtävissä valtiovarainministeriössä, kuten hyvinvointialueiden toimeenpanon muutosjohtajana ja yksikön päällikkönä kunta- ja alueosastolla.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 22. elokuuta. Ahonen nimitettiin virkaan 1.9.2024–31.8.2029 määräajaksi.

Hyvinvointialueiden ohjausosasto vastaa ministeriön vastuulle kuulevista lakisääteisistä hyvinvointialueiden ohjaustehtävistä, kuten lainanottovaltuuksista, mahdollisista lisärahoitusmenettelyistä sekä arviointimenettelyistä. Osasto vastaa myös hyvinvointialueita koskevan ohjauksen yhteensovittamisesta valtioneuvostossa. Osasto tukee hallituksen, valtioneuvoston ja valtiovarainministeriön päätöksentekoa tuottamalla ajantasaista tietoa ja arviointeja hyvinvointialueiden toiminnasta ja taloudesta. Ohjausosaston toiminta perustuu tiiviiseen vuorovaikutukseen hyvinvointialueiden kanssa erilaisissa neuvottelukunnissa ja alueiden verkostoissa.

Lisätietoja:
Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Susanna Huovinen, puh. 02955 30199, susanna.huovinen(at)gov.fi