Hyppää sisältöön

Arviointi Tukesin toiminnasta käynnistyy

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.6.2021 8.36
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt kokonaisarvioinnin Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) toiminnasta ja toiminnoista. Arviota tehdessä kuullaan Tukesin henkilöstöä ja sidosryhmiä. Ulkoisen arvioinnin toteuttaa KPMG Oy yhteistyössä 4Front Oy:n ja Frisky & Anjoy Oy:n kanssa.

Työ- ja elinkeinoministeriö teettää ulkoisia arvioita hallinnonalansa organisaatioista osana normaalia ohjausta ja seurantaa.
 
Arvioinnissa 

  • selvitetään Tukesin toimintojen, palveluiden ja digitalisaatiohankkeiden toteutumista ja sujuvuutta sekä Tukesin toimintaa kansainvälisessä yhteistyössä
  • tarkastellaan Tukesin sisäisten toimintojen ja prosessien toimivuutta sekä tulosohjauksen ja valvonnan nykytilaa
  • tarkastellaan Tukesin tarjoamien palveluiden asiakaslähtöisyyttä sekä sidosryhmien näkemyksiä siitä, kuinka viraston toiminta on vastannut asiakkaiden ja sidosryhmien odotuksia.

Ulkoisen arvioinnin yhteydessä kuullaan laaja-alaisesti eri toimijoita henkilökohtaisten haastattelujen sekä laajempien sähköisen kyselyjen avulla. Laajemmat sähköiset kyselyt kohdennetaan Tukesin koko henkilöstölle sekä keskeisille sidosryhmille. Arvioinnin yhteydessä analysoidaan myös laaja-alaisesti Tukesin toimintaa, kehitystyötä sekä ohjausta ja valvontaa koskevia aineistoja.
 
Ulkoinen arviointi käynnistyy kesäkuussa 2021. Sen loppuraportti valmistuu marraskuun 2021 loppuun mennessä.

Lisätiedot:
kaupallinen neuvos Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen, TEM, p. 0295 063 518