Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Pääministeri Sipilä tapaa Washingtonissa Yhdysvaltain varapresidentti Pencen

Valtioneuvoston viestintäosasto
27.11.2018 20.02
Tiedote 562/2018

Parhaillaan työvierailulla Washingtonissa oleva pääministeri Juha Sipilä tapaa keskiviikkona 28.11. Yhdysvaltain varapresidentti Michael Pencen. Kyseessä on ensimmäinen kahdenvälinen tapaaminen Yhdysvaltain varapresidentin kanssa sitten vuoden 2012.

”Odotan innolla tapaamista varapresidentti Pencen kanssa. Uskon että käymme mielenkiitoiset keskustelut kahdenvälisistä kysymyksistä sekä EU:n ja Yhdysvaltojen suhteesta, joka on meille erittäin tärkeä kysymys. Keskustelemme varmasti myös monenkeskisen sääntöpohjaisen järjestelmän haasteista mukaan lukien kauppapolitiikka”, sanoo pääministeri Sipilä.

Aiemmin tänään pääministeri tapasi senaattori Mark R. Warnerin ja senaattori Lisa Murkowskin. Keskusteluissa käsiteltiin esimerkiksi ilmastonmuutosta, kauppasuhteita ja arktista yhteistyötä.

”Senaattori Warneria kiinnosti kovasti myös suomalainen koulutusjärjestelmä, digitalisaatio ja työn murros”, pääministeri kertoo.

Pääministeri Sipilä tapaa myös muun muassa presidentti Donald Trumpin neuvonantajan Jared Kushnerin ja Yhdysvaltain kauppaministeri Wilbur Rossin.

Pääministerin kolmipäiväinen työvierailu Yhdysvalloissa päättyy keskiviikkoiltana.

Lisätietoja: pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja Jani Raappana, p. 029 516 0306, valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821, valtioneuvoston kanslia.

Sivun alkuun