Hyppää sisältöön

Minister Mäntylä träffar kinesisk vice minister

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 19.11.2015 9.30
Nyhet 59

Social- och hälsovårdsminister Hanna Mäntylä träffar vice ministern vid Kinas ministerium för civila ärenden Zou Ming i Helsingfors torsdagen den 19 november. Tema för mötet är befolkningens åldrande i de båda länderna.

Minister Zou med delegation besöker bland annat Gustafsgårds servicecentral i Helsingfors, Köklax seniorcentral i Esbo och Betesda-stiftelsens äldreboende i Vanda.

Finland och Kina står inför liknande utmaningar i och med att befolkningen åldras. Finland har förberett sig på förändringarna i befolkningsstrukturen bland annat genom pensionsreformen som innebär att pensionsåldern höjs för att förlänga tiden i arbetslivet. Till regeringens spetsprojekt hör också att förnya hemvården så att äldre personer får stöd när de bor hemma.

I år har det gått 65 år sedan Finland och Kina knöt diplomatiska förbindelser. Samarbetet inom social- och hälsovårdssektorn har intensifierats under de senaste åren och ländernas handelsrelationer inom sektorn erbjuder finländska företag växande möjligheter. Minister Zou besöker Finland på inbjudan av minister Mäntylä.

Ytterligare information:
överinspektör Anni Kaukoranta, tfn +358 2951 63558