Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Näyttelyiden valtiontakuulautakunta asetettiin

Undervisnings- och kulturministeriet 26.9.2013 14.00
Uutinen

Valtioneuvosto on asettanut näyttelyiden valtiontakuulautakunnan lokakuun lopussa vuonna 2016 päättyvälle kolmivuotiskaudelle. Sen tehtävänä on avustaa opetus- ja kulttuuriministeriötä valtiontakuun myöntämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää valtiontakuita taidenäyttelyiden näyttelyesineille aiheutuvien vahinkojen korvaamisen varalta. Järjestelmää sovelletaan myös historiallisiin ja muihin kulttuurinäyttelyihin.

Valtiontakuu vapauttaa merkittävien näyttelyiden järjestäjät näyttelyesineiden vakuuttamisesta johtuvista kustannuksista.

Järjestelmän tavoitteena on edistää korkeatasoista kansainvälistä ja kotimaista näyttelytoimintaa ja kulttuurivaihtoa.

Lautakunnan puheenjohtajana toimii johtaja Tuula Lybeck (opetus- ja kulttuuriministeriö). Erilaista asiantuntemusta edustavia jäseniä ovat vahinkotarkastaja Ilkka Joronen (Pohjola Vakuutus Oy), museoregistraattori Maria Lilja (Valtion taidemuseo), finanssineuvos Asta Niskanen (valtiovarainministeriö), suunnitteluinsinööri Marja-Liisa Paananen (Helsingin pelastuslaitos), rikoskomisario Kari Pasanen (Helsingin poliisilaitos), vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen (Finanssialan Keskusliitto), yli-intendentti Kaija Steiner-Kiljunen (Museovirasto) ja koulutuspäällikkö Tomas Träskman (Arcada).

Lisätietoja:
- kulttuuriasiainneuvos Tiina Eerikäinen, puh. 0295 3 30081

Palaa sivun alkuun