Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Tietoturvapäivää vietetään 7.2.

Opetus- ja kulttuuriministeriö 6.2.2012 12.33
Uutinen

Yhdeksättä Tietoturvapäivää vietetään Suomessa ja yli 60 muussa maassa tiistaina 7.2. Tietoturvapäivä järjestetään vuosittain helmikuussa ja sen tavoitteena on edistää turvallista ja fiksua internetin käyttöä. Tämänkertaisena teemana on sukupolvien välisen vuorovaikutuksen merkitys lasten ja nuorten nettiturvallisuuden edistämisessä.

Tietoturvapäivän 2012 tunnuslause on: Yhdessä netissä - turvallisesti.

Teemalla halutaan kiinnittää huomiota aikuisten ja lasten vuorovaikutuksen merkitykseen lasten ja nuorten nettiturvallisuuden edistämisessä. Lapset ja nuoret tarvitsevat aikuisen elämänkokemusta oppiakseen fiksua ja turvallista netinkäyttöä, mutta myös aikuiset voivat oppia paljon lapsilta.

Tietoturvaviikolla tapahtuu

Tietoturvapäivän ja -viikon tapahtumia järjestetään mm. peruskouluissa ympäri Suomea. Päivään liittyviä aineistoja opettajille ja oppilaille on koottu osoitteeseen www.tietoturvakoulu.fi.

Vuoden 2012 Tietoturvapäivän kunniaksi kansainvälinen Insafe-järjestö järjestää kaksi kilpailua, joissa lapset ja nuoret pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan nettiturvallisuuteen liittyviä julisteita ja videoita. Aiheena ovat Tietoturvapäivä ja tämän vuoden teema, Internet yhdistää sukupolvia). Kilpailuaika on 1.-29.2.2012.

Torstaina 9.2. Viestintävirasto, Mediakasvatusseura, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus järjestävät 6-12-vuotiaiden lasten vanhemmille suunnatun seminaarin. Tilaisuus pidetään Valkoisessa salissa Helsingissä (Aleksanterinkatu 16–18) klo 17–1 9.30 ja se on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuus lähetään myös verkossa ja sitä voi seurata livenä osoitteessa www.meku.fi.

Tietoturvapäivä näkyy myös eri sosiaalisen median palveluissa: esimerkiksi osoitteessa www.facebook.com/tietoturvapaiva julkaistaan päivittäin nettiturvallisuusaiheisia vinkkejä, kyselyitä ja paljon muuta.

Palaa sivun alkuun