Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Tulevaisuuden osaamiselle etsitään suuntaviivoja yhteisessä teemapäivässä

Opetus- ja kulttuuriministeriö 12.9.2016 13.30
Uutinen

Tulevaisuuden osaamisen ja sivistyksen menestystekijöitä kartoitetaan tiistaina 13.9. FinnSight-ennakointifoorumissa Helsingissä. Eri alojen asiantuntijoita ja vaikuttajia yhteen tuovassa päivässä luodaan näkymiä siihen, mikä on suomalaisen sivistyksen ja osaamisen visio tästä eteenpäin ja millä keinoin vision tavoitteisiin päästään. Seminaarissa pohditaan työelämän muutostarpeita ja osaamisen rakennuspuita tulevaisuuden Suomen kannalta.

Seminaarissa keskustelua ja pohdintoja vauhdittavat eturivin kansainväliset ja suomalaiset asiantuntijat. Mukana alustajina ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila. Tilaisuuden ulkomaisia pääpuhujia ovat kestävän kehityksen johtava asiantuntija Justin Cook (Rhode Island School of Design ja Sitra), professori Barbara Schneider (Michigan State University) ja asiantuntija, tutkija Charles Fadel (Center for Curriculum Redesign). Paneelikeskustelussa päivän aiheita pohtivat mm. opettaja Maarit Korhonen, tutkija Mona Mannevuo, kansleri Ilkka Niiniluoto ja valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen.

Tilaisuus on osa maan hallituksen tulevaisuusselonteon valmistelua. Järjestäjinä toimivat Suomen Akatemia, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtioneuvoston kanslia.

Eri organisaatioita kannustetaan myös järjestämään etätyöpajoja omilla alueillaan ja verkostoissaan. Työpajojen anti hyödynnetään tulevaisuusselonteon valmistelussa.

Tapahtuma videoidaan ja päivää on mahdollisuus seurata Suomen Akatemian verkkosivuilla osoitteessa www.aka.fi/finnsight2016.

Lue lisää päivän puhujista ja ohjelmasta osoitteessa www.aka.fi/finnsight2016


 

Palaa sivun alkuun