Hyppää sisältöön

Työministeri Satonen ILO:n työkonferenssissa 5.-7.6.2024

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2024 9.46
Tiedote
Kuvassa on kansainvälisen työjärjestön (ILO) logo.

Kansainvälisen työjärjestön (ILO) työkonferenssi pidetään 3.-14.6.2024 Genevessä. Asialistan aiheita ovat muun muassa työntekijöiden suojelu biologisilta vaaratekijöiltä, keskustelu työelämän periaatteiden ja -oikeuksien strategisesta tavoitteesta sekä ihmisarvoinen työ ja hoivatalous.

Työministeri Arto Satonen osallistuu kokoukseen 5.-7.6., ja hänellä on konferenssin täysistunnossa puheenvuoro.

Vuotuinen työkonferenssi on ILO:n ylin päättävä elin, joka päättää yleissopimusten ja suositusten hyväksymisestä sekä valitsee ILO:n hallintoneuvoston vuosille 2024–2027.

Satonen tapaa matkansa aikana ILO:n pääjohtajan Gilbert F. Houngbon, jolle työministeri luovuttaa pääjohtajalle Suomen ratifiointiasiakirjat koskien yleissopimusta väkivallan ja häirinnän torjunnasta työelämässä. 

Konferenssin yhteydessä Satosen ohjelmaan kuuluvat myös tapaamiset muun muassa ILO:n varapääjohtaja Celeste Draken, apulaispääjohtajan Mia Sepon, joka vastaa työllisyydestä ja sosiaaliturvasta ja normiosaston johtaja Corinne Varghan kanssa. Satonen kohtaa myös muita ILO:n, World Economic Forumin (WEF), Maailman pankin ja Maailman kauppajärjestön (WTO) johtajia.

Johtaja Vargha on vastuussa ILO:n valvontajärjestelmästä, johon Suomi on sitoutunut. Satosen ja Varghan tapaamisen tavoitteena on keskustella yleisesti ILO:n valvontajärjestelmästä. Satonen valottaa tapaamisessa uuden työrauhalainsäädännön taustoja ja vamistelua, josta ILO on myös Suomeen kirjelmöinyt. Suomen vastaus on toimitettu ILO:n normiosaston johtajalle. 

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Jukka Sarhimaa, p. 0295 047 330 
neuvotteleva virkamies Päivi Kantanen, TEM, p. 0295 048 938
neuvotteleva virkamies Antti Närhinen, TEM, p. 0295 047 002 (ihmisarvoinen työ ja hoivatalous)