Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Ukrainaan

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 9.9.2016 13.30
Tiedote

Tiedote 165/2016
9.9.2016

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen vierailee Ukrainan Hersonissa ja Kiovassa 12.-14. syyskuuta.

Mykkänen avaa 13.9. Hersonin kaupungissa Suomen lahjoittaman energiatehokkaan koulun. Koulu sijaitsee Etelä-Ukrainassa, jonne on virrannut Ukrainan kriisin seurauksena pakolaisia sekä maan itäosista että Krimiltä. Koulu on rakennettu Suomen kehitysyhteistyövaroin ja hankkeen on toteuttanut Pohjoismainen ympäristörahasto NEFCO. Koulun on valmistanut suomalainen Elemenco Oy.

Suomi on tukenut Ukrainaa vuonna 2014 alkaneen konfliktin jälkeen yhteensä yli 24 miljoonalla eurolla, mikä sisältää humanitaarista, kehitysyhteistyö- ja asiantuntija-apua. Yhteensä 2,75 miljoonan euron kouluhanke on ollut Suomen suurin yksittäispanostus Ukrainassa.

Mykkänen avaa lisäksi Kiovassa Suomen energiaklubin järjestämän seminaarin, johon osallistuu myös kymmenisen energia-alan suomalaisyritystä. Tapahtuman tarkoituksena on markkinoida suomalaista osaamista erityisesti kansainvälisten rahoituslaitosten rahoittamiin, Ukrainan energiatehokkuutta lisääviin hankkeisiin.

Mykkänen tapaa vierailun aikana Ukrainan varapääministerin, talousministeri Stepan Kubivin, varapääministeri ja aluekehitysministeri Hennadii Zubkon, varapääministeri ja EU-integraatioministeri Ivanna Klympush-Tsyntsadzen sekä Hersonin alueen paikallisjohtoa. Ministereiden keskustelujen aiheina ovat Suomen ja Ukrainan suhteet, Ukrainan konflikti ja maan sisäinen tilanne sekä Ukrainan EU-lähentyminen.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Marja Koskela, puh. +358 295 350 633 ja Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikkö Päivi Peltokoski, puh. +358 295 351 523.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Kai Mykkänen
 
Sivun alkuun