Hyppää sisältöön

Reilu viidennes työllistyy nopeasti työvoimapoliittisen palvelun jälkeen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 18.9.2018 9.51
Tiedote

Kolmen kuukauden kuluttua palvelujen päättymisestä on avoimille työmarkkinoille sijoittuneita ollut vuonna 2016 keskimäärin 22 prosenttia. Kuuden kuukauden jälkeen palvelujen päättymisestä on avoimille työmarkkinoille sijoittuneiden osuudet hieman korkeampia kuin kolmen kuukauden jälkeisessä tarkastelussa.

Vuonna 2016 on noin neljännes ollut avoimilla työmarkkinoilla kuuden kuukauden kuluttua palvelun päättymisestä.

Tiedot löytyvät 13.9.2018 julkaistusta työ- ja elinkeinoministeriön analyysissä ”Aktiivisilta työvoimapoliittisilta palveluilta avoimille työmarkkinoille sijoittuminen vuonna 2016”.

Avoimille työmarkkinoille sijoittumisosuudet ovat vuodesta 2015 vuoteen 2016 laskeneet hieman. Kaikkien palvelulajien kohdalla työllistymisosuudet eivät kuitenkaan ole laskeneet vuoden aikana.  Mm. ammatillisen työvoimakoulutuksen ja starttiyrittäjyyden jälkeen on vuonna 2016 sijoituttu avoimille työmarkkinoille paremmin kuin vuonna 2015.

Lyhyen aikavälin työllisyysvaikutuksiltaan parhaita työvoimapoliittisia palveluita olivat vuoden 2016 osalta olivat vuorotteluvapaasijaisuudet, opiskelu työttömyystuella sekä ammatillinen työvoimakoulutus. Vastaavasti työllisyysvaikutuksiltaan heikompia ovat olleet kuntouttava työtoiminta, opiskelu kotoutumistuella sekä kuntasektorille työllistäminen.

TEM selvittää säännöllisesti työvoimapoliittisten palvelujen jälkeisestä työllistymisestä Selvityksessä tarkastellaan seuraavia aktiivisen työvoimapolitiikan palveluita: tuella työllistäminen, työvoimakoulutus, valmennukset, työ- tai koulutuskokeilut, vuorotteluvapaan sijaisuus, kuntouttava työtoiminta ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella.

Analyysi: Aktiivisilta työvoimapoliittisilta palveluilta avoimille työmarkkinoille sijoittuminen vuonna 2016

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Mika Tuomaala, TEM, puh. 029 50 48450