FI SV EN

Muutoksia valtioneuvostossa

Valtioneuvoston viestintäosasto 4.4.2014 7.06
Tiedote 140/2014

Tasavallan presidentti vapautti 4. huhtikuuta kansanedustaja Merja Kyllösen valtioneuvoston jäsenyydestä ja liikenneministerin tehtävästä sekä kansanedustaja Paavo Arhinmäen valtioneuvoston jäsenyydestä ja kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävästä.

Samalla asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen määrättiin käsittelemään opetus- ja kulttuuriministeriön toimialaan kuuluvia asioita ja käyttämään nimikettä kulttuuri- ja asuntoministeri sekä vapautettiin käsittelemästä liikenne- ja viestintäministeriön toimialaan kuuluvia asioita.

Opetusministeri Krista Kiuru määrättiin käsittelemään liikenne- ja viestintäministeriön toimialaan kuuluvia asioita ja käyttämään nimikettä opetus- ja viestintäministeri.

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen siirrettiin ja määrättiin liikenne- ja kuntaministeriksi liikenne- ja viestintäministeriöön sekä määrättiin jatkamaan valtiovarainministeriön toimialaan kuuluvien asioiden käsittelyä.

Presidentin esittelyn jälkeen valtioneuvosto päätti istunnossaan ministerien työnjaosta ja sijaisuuksista. Istunnossa peruspalveluministeri Susanna Huovisen tehtäviin lisättiin tasa-arvoasiat.

Lisätietoja: valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 280

hallitus