Hyppää sisältöön

Sari Ojanen jatkaa valtion neuvottelujohtajana

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 27.3.2024 13.22
Tiedote
Sari Ojanen.

Valtioneuvosto on nimittänyt varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Sari Ojasen valtion työmarkkinalaitoksen neuvottelujohtajaksi. Ojanen on toiminut samassa tehtävässä vuodesta 2019.

”Olen tyytyväinen saadessani tilaisuuden jatkaa haasteellisessa tehtävässä valtion neuvottelujohtajana ja vastata edelleen valtion työnantajapolitiikasta. Kuluneena viisivuotiskautena valtion työmarkkinalaitoksen ja valtion pääsopijajärjestöjen neuvottelusuhteet ovat kehittyneet hyvästä alkutilanteesta vielä parempaan suuntaan. Molemmille osapuolille valtion työnantajamaine ja sen edistäminen ovat erittäin tärkeitä asioita”, kertoo Ojanen.

Ojanen on toiminut valtion neuvottelujohtajana vuodesta 2019. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa KT Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkönä ja Kesko Oyj:n työsuhdepäällikkönä.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 27. maaliskuuta. Ojanen nimitettiin virkaan 1.5.2024–30.4.2029 määräajaksi.

Valtionhallinnon kehittämisosaston yhteydessä toimii Valtion työmarkkinalaitos (VTML), joka vastaa valtioyhteisön työnantajapolitiikasta ja tukee virastoja työnantajatoiminnassa. Se edustaa valtiotyönantajaa keskustason työmarkkinaneuvotteluissa ja valmistelee asiat, jotka koskevat valtiotyönantajan edunvalvontaa tulo- ja työmarkkinapolitiikassa sekä työelämään liittyvässä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Lisätietoja:
Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Susanna Huovinen, puh. 02955 30199, susanna.huovinen(at)gov.fi

Ministeriö Valtio työnantajana
Sivun alkuun