Hyppää sisältöön

Sari Ojanen fortsätter som statens förhandlingsdirektör

finansministeriet
Utgivningsdatum 27.3.2024 13.22
Pressmeddelande
Sari Ojanen.

Statsrådet har utnämnt vicehäradshövding, juris kandidat Sari Ojanen till förhandlingsdirektör vid statens arbetsmarknadsverk. Ojanen har innehaft samma befattning sedan 2019.

”Jag är glad över möjlighet att fortsätta med det utmanande uppdraget som statens förhandlingsdirektör och att fortfarande ansvara för statens arbetsgivarpolicy. Under den gångna femårsperioden har förhandlingsrelationerna mellan statens arbetsmarknadsverk och statens huvudavtalsorganisationer utvecklats från ett gott utgångsläge i en ännu bättre riktning. Statens arbetsgivarimage och främjandet av den är mycket viktiga för båda parterna”, berättar Ojanen.

Ojanen har arbetat som statens förhandlingsdirektör sedan 2019. Dessförinnan har hon arbetat bland annat som förhandlingschef för KT Kommunarbetsgivarna och som anställningschef för Kesko Abp.

Statsrådet beslutade om utnämningen den 27 mars. Ojanen utnämndes till tjänsten för perioden 1.5.2024–30.4.2029.

I anslutning till avdelningen för utveckling av statsförvaltningen finns Statens arbetsmarknadsverk, som ansvarar för statens arbetsgivarpolicy och stöder ämbetsverken i deras arbetsgivarverksamhet. Arbetsmarknadsverket representerar staten som arbetsgivare i arbetsmarknadsförhandlingar på centralnivå och bereder ärenden som gäller de statliga arbetsgivarnas intressebevakning i inkomst- och arbetsmarknadspolitiken och i samhälleligt beslutsfattande i anknytning till arbetslivet.

Mer information:
Susanna Huovinen, understatssekreterare för förvaltningspolitik, tfn 02955 30199, susanna.huovinen(at)gov.fi

Ministeriet Staten som arbetsgivare