Hyppää sisältöön

Sami Rakshit Tullin pääjohtajaksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 4.4.2024 13.45
Tiedote
Sami Rakshit.

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Sami Rakshitin Tullin pääjohtajaksi. Rakshit toimii tällä hetkellä osastopäällikkönä Tullissa.

”Uskon, että pitkästä kokemuksestani Tullissa on merkittävää hyötyä sekä koko Tullille arvostettuna viranomaisena että tämän vaativan tehtävän hoitamisessa. Arvostan suuresti saamaani luottamusta ja mahdollisuutta päästä kehittämään Tullia yhdessä työhönsä vahvasti sitoutuneen henkilöstömme kanssa tässä muuttuvassa toimintaympäristössä”, kertoo Rakshit.

Rakshit työskentelee tällä hetkellä Tullin valvontaosaston osastopäällikkönä. Tätä ennen Rakshit on toiminut useissa eri tehtävissä Tullissa, kuten rikostorjuntajohtajana ja tiedustelupäällikkönä.

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 4. huhtikuuta. Rakshit nimitettiin virkaan 1.5.2024–30.4.2029 määräajaksi.

Tulli on valtiovarainministeriön hallinnonalalle kuuluva virasto. Sen päätehtävänä on huolehtia tulliselvityksestä ja -verotuksesta, ulkomaanliikenteen valvonnasta, tullirikosten torjunnasta, ulkomaankaupan tilastoinnista ja tullilaboratoriotutkimuksista. Tullissa työskentelee noin 2 000 tullialan ammattilaista eri puolilla Suomea.

Lisätietoja:
Hallinto- ja kehitysjohtaja Anu Nousiainen, puh. 02955 30326, anu.nousiainen(at)gov.fi