Hoppa till innehåll

Sami Rakshit ny generaldirektör för Tullen

finansministeriet
Utgivningsdatum 4.4.2024 13.45
Pressmeddelande
Sami Rakshit.

Statsrådet har utnämnt juris kandidat Sami Rakshit till generaldirektör för Tullen. Rakshit arbetar för närvarande som avdelningschef vid Tullen.

”Jag tror att min långa erfarenhet inom Tullen är till stor nytta både för Tullen som en uppskattad myndighet och för skötseln av detta krävande uppdrag. Jag uppskattar stort det förtroende jag fått och möjligheten att utveckla tullen tillsammans med vår starkt engagerade personal i denna föränderliga omvärld”, berättar Rakshit.

Rakshit arbetar för närvarande som avdelningschef för Tullens bevakningsavdelning. Dessförinnan har Rakshit innehaft flera olika poster inom Tullen, såsom brottsbekämpningsdirektör och underrättelsechef.

Statsrådet fattade beslut om utnämningen den 4 april. Rakshit utnämndes till tjänsten för perioden 1.5.2024–30.4.2029.

Tullen är ett ämbetsverk som hör till finansministeriets förvaltningsområde. Tullens huvudsakliga uppgift är att sköta tullklareringen och tullbeskattningen, övervakningen av utrikestrafiken, bekämpningen av tullbrott, statistikföringen av utrikeshandeln och tullaboratorieundersökningar. Tullen har cirka 2 000 anställda runt om i Finland.

Mer information:
Anu Nousiainen, förvaltnings- och utvecklingsdirektör, tfn 0295 530 326, anu.nousiainen(at)gov.fi

Ministeriet