Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat hankkii pimeänäkölaitteita

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2015 11.18
Tiedote

Puolustusministeriö on tehnyt päätöksen pimeänäkölaitteiden hankinnasta NATOn Logistiikkavirastosta.
Hankintapäätös on lisähankinta aikaisemmin kilpailutetuille ja teknisesti hyväksytyille pimeänäkölaitteille, joille puolustusvoimat on rakentanut täyden kunnossapitojärjestelmän.
Pimeänäkölaitteista kaksi, VVLITE DUAL ja VV3X ovat suomalaisen Millog Oy:n valmistamia valonvahvistimia. Phantom IRXR on amerikkalaisen Raytheonin valmistama lämpökamera.
Pimeänäkölaitteilla varustetaan sekä kriisinhallintaan tarkoitettuja että kotimaan puolustukseen tarkoitettuja operatiivisia ja alueellisia joukkoja.

Nyt tehtävät hankinnat liittyvät Taistelija 2020 -hankkeeseen, erittäin lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjusjärjestelmän yksikkövarustuksen hankintoihin sekä kriisinhallintajoukkojen kehittämiseen.
Tilausten ja lisähankintavarausten arvonlisäverollinen kokonaisarvo on yli 17 miljoonaa euroa, ja hankinnan työllistämisvaikutus alihankkijoineen kotimaassa on noin 18 henkilötyövuotta.
Pimeänäkölaitteet toimitetaan vuosien 2015 ja 2016 aikana. Hankintaan liittyy lisähankintavaraus.

Lisätietoja antaa puolustusministeriössä hallitusneuvos Jouko Tuloisela p. 0295 140412 ja Maavoimien esikunnassa hankekoordinaattori everstiluutnantti Matti Honkela puh. 0299 800 (vaihde).