Hyppää sisältöön

Pääministeri Katainen ja ministeri Stubb Qatariin ja Arabiemiraattien liittoon

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.2.2013 10.31 | Julkaistu suomeksi 3.12.2014 klo 6.22
Tiedote 82/2013

Pääministeri Jyrki Katainen ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb vierailevat 2.-7. maaliskuuta Qatarissa ja Arabiemiraattien liitossa. Vierailun tarkoituksena on Suomen ja vierailumaiden kahdenvälisten suhteiden vahvistaminen sekä Team Finland -matka suomalaisten yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Tavoitteena on myös Suomen maineen vahvistaminen vakaana korkean teknologian sekä korkeatasoisen koulutuksen ja osaamisen keskuksena.

Vierailuun osallistuu myös Finpron kokoama lähes 50 suomalaisyrityksestä koostuva yritysvaltuuskunta. Edustettuna on muun muassa rakennus-, energia-, ICT-, terveydenhuolto- ja opetussektorin yrityksiä.

Pääministeri Kataisen ja ministeri Stubbin alustavassa ohjelmassa Qatarissa on muun muassa Qatarin emiirin šeikki Hamad bin Khalifa Al Thanin ja pääministerin šeikki Abdullah bin Khalifa Al Thanin tapaamiset sekä ministereiden ja yrityselämän edustajien tapaamisia. Arabiemiraattien liitossa pääministeri ja ministeri Stubbin on määrä tavata laajasti maan ylintä poliittista johtoa sekä yritysjohtajia. Kahdenvälisten poliittisten ja kaupallistaloudellisten suhteiden edistämisen lisäksi tapaamisissa Qatarin ja Arabiemiraattien liiton valtionjohdon kanssa on tarkoitus keskustella alueellisista poliittisista kysymyksistä.

Sekä Qatarin että Arabiemiraattien liiton liiketoimintapotentiaali on suuri, mutta kilpailu varsin avoimilla markkinoilla kovaa. Molempien maiden pitkän tähtäimen kasvuodotukset ovat hyvät, ja niillä on mittavia kehittämishankkeita.

Matkalle osallistuvat yritykset: Aino Health Management Oy, Arc-Pro Solutions Oy, BaseN Corporation, Capricode Oy, Codenomicon Oy, Commit; Oy, Comptel Corporation, Crown Cro Oy, Ductor Corporation, EduCluster Finland Oy, Eedu Oy, Eigenor Oy, Eltel Networks Corporation, Enersense, International Oy, Environics Oy, Gasum Oy, Halton Group Ltd, HELBUS / Helsinki School of Business Oy, Hubconsepts Inc., HYKSin Ltd, InnoSchool Finland Ltd Consulting, Keitele Forest Oy, Konecranes Plc, Konecranes Middle East, Lappset Group Oy, Maineconsulting Oy, Mantsinen Group Ltd Oy, Mirasys, Hospital Neo / Hermes, Nestor Cables Oy, Niras Finland Oy, Nokia Corporation, Nordic Clinic Oy, Oilon Oy, OK Management Oy / NXme FZ-LLC, Patria Oyj, Pölkky Oy, Relaxbirth Ltd., RTV-Yhtymä Oy, Architecture Office Sigge Ltd, Solarwheeler Oy, Star Arcade Oy, StellarQ Ltd., Trapeze Finland Oy, Vahanen International Ltd., Oy Vallila Interior Ab, Vapo Oy ja Wärtsilä Gulf FZE

Lisätietoja: pääministerin erityisavustaja (kansainväliset asiat) Antti Vänskä, p. 040 513 1458, ministeri Stubbin erityisavustaja Lauri Tierala, p. 040 841 7141, projektiavustaja Jenny Sjöberg, p. 040 590 3596, ulkoasiainministeriö ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko, p. 040 751 3281